Helsinki Education Week kuvituskuva, jossa mies kuuntelee verkossa järjestettävää ohjelmaa.

Helsinki Education Week tarjoaa yli sata verkkotapahtumaa kaikille oppimisesta kiinnostuneille

Helsinki Education Week järjestetään tänä vuonna virtuaalisena, yli sadan verkkotapahtuman sarjana 2.–6.11. Tapahtumakokonaisuuden ohjelma on suunnattu opettajille ja muille ammattilaisille, oppijoille sekä huoltajille – siis kaikille oppimisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Ohjelma on maksutonta, ja sitä on tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sekä päivällä että ilta-aikaan.

Tapahtumaviikon ohjelma sisältää muun muassa työpajoja, luentoja, esittelyjä, keskusteluja ja verkostoitumistilaisuuksia. Viikon aikana voi tutustua esimerkiksi ilmiöoppimiseen, lukuinnon herättämiseen ja oppilaitosten työelämäyhteistyöhön sekä vaihtaa ajatuksia muun muassa oppijoiden hyvinvoinnin edistämisestä ja kestävän tulevaisuuden rakentamisesta.

Ohjelma tarjoaa myös konkreettisia työkaluja ja vinkkejä käytännön opetustyöhön, esimerkiksi kielten opiskeluun, vuorovaikutus- ja tunnetaitojen opettamiseen sekä erilaisten virtuaalisten alustojen käyttöön opetuksessa.

“Tämä poikkeuksellinen vuosi 2020 näkyy myös Helsinki Education Week -tapahtumassa ja sen ohjelmatarjonnassa. Viikon aikana voi tutustua esimerkiksi virtuaaliseen taidegalleriaan ja jumppatuokioon, jonka vetää Masked Teacher. Jaamme myös kokemuksia kevään etäopetusjaksosta englanninkielisessä paneelikeskustelussa. Kaiken kaikkiaan viikon ohjelma on monipuolinen ja runsas, joten kannattaa tutustua tarjontaan ja tulla mukaan”, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Helsinki Education Week kokoaa yhteen kotimaiset ja kansainväliset oppimisen ystävät

Tapahtumaviikon virtuaalinen toteutustapa mahdollistaa osallistumisen muualta Suomesta ja ympäri maailmaa. “Aiempina vuosina Helsinki Education Week -viikolla on vieraillut satoja kansainvälisiä vieraita tutustumassa koulujemme, päiväkotiemme ja oppilaitostemme toimintaan. Tänä vuonna tarjoamme vieraille mahdollisuuden tutustua oppimisympäristöihimme julkistamalla 3D-mallinnuksen, joka tutustuttaa tiloihin ja niiden pedagogisiin käyttömahdollisuuksiin. Mallinnus esittelee, kuinka erilaiset tilat mahdollistavat oppimisen, opiskelun, leikkimisen tai muun tavoitteellisen toiminnan”, toimialajohtaja Pohjolainen jatkaa.

Kuten aiempinakin vuosina, Helsinki Education Week -tapahtuman kanssa samaan aikaan järjestetään myös HundrED Innovation Summit, joka sekin on tänä vuonna virtuaalinen ja avoin kaikille. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 1 500 kansainvälistä vierasta. “Opetusalalla kiinnostus Suomeen ja Helsinkiin on vahvaa. Samalla kun esittelemme kansainvälisille vieraille helsinkiläistä osaamista, tarjoamme kotimaisille toimijoille mahdollisuuden oppia ja olla vuorovaikutuksessa kansainvälisten alan ammattilaisten ja innovaattorien kanssa”, kertoo HundrEDin luova johtaja Saku Tuominen.

Helsinki Education Week järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Tapahtuman järjestää Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala yhteistyössä HundrEDin kanssa.