Opiskelija kantaa oppikirjoja.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina 14. syyskuuta – terveysturvallisuus huomioidaan tarkasti

Helsingin kaupungin lukioissa ylioppilaskirjoituksiin osallistuu 3836 abiturienttia. Kirjoitukset alkavat maanantaina 14.9. kemian ja terveystiedon kokeilla ja päättyvät 1.10. pitkän kielen kokeeseen. Lukiot ovat valmistautuneet ylioppilaskirjoituksiin huomioimalla voimassaolevat suositukset ja ohjeet liittyen korona-pandemiaan.

Ylioppilaskokelaat ja huoltajat ovat saaneet erilliset lukiokohtaiset ohjeet, kuinka kokeet toteutetaan, miten kokeeseen saavutaan ja kuinka opiskelijan tulee huolehtia turvaväleistä ja kasihygieniasta jo ennen kokeita sekä itse koetilanteessa.

”Abiturientit ovat saaneet syksyn aikana ohjeita, kuinka he voivat itse omalla toiminnallaan varmistaa, että pääsevät osallistumaan syksyn kirjoituksiin. Abiturientit ovat olleet syksyn aikana etäopetuksessa, jotta altistumisriski olisi pieni ja kokelaat pääsisivät tekemään kirjoitukset suunnitellusti. Hyvällä yhteistyöllä varmistetaan kaikille turvalliset ylioppilaskirjoitukset. Toivotamme kaikille ylioppilaskokelaille tsemppiä kirjoituksiin”, toteaa lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.