Nuori opiskelee

Ylioppilaskirjoitukset onnistuivat kaupungin lukioissa hyvin koronasta huolimatta

Ylioppilaskirjoituksiin osallistui Helsingin kaupungin suomen- ja ruotsinkielisissä lukioissa 3836 abiturienttia. Maaliskuussa järjestetyt kirjoitukset onnistuivat koronasta huolimatta hyvin, ja turvallisilla järjestelyillä varmistettiin, ettei koronaepidemia levinnyt kokelaiden keskuudessa

Suomenkielisissä lukioissa vain 12 opiskelijan valmistuminen viivästyi koronan takia. ”Viivästymiset ovat aina harmillisia, mutta on sanottava, että ilman koronaakin viivästymisiä on suunnilleen tämän verran”, toteaa suomenkielisen lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.

Lukujen perusteella voi sanoa, että järjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja koronan vaikutukset jäivät marginaalisiksi opiskelijoiden valmistumisen näkökulmasta. ”Suuret kiitokset abiturienteille, jotka omalla vastuullisella käytöksellään varmistivat kirjoitusten onnistumisen. Samoin henkilöstömme teki ison työn terveysturvallisten järjestelyjen varmistamiseksi”, toteaa Harri Korhonen.

Ylioppilasjuhlia vietetään tänä vuonna 5. kesäkuuta. ”Vielä emme tiedä, millaisin järjestelyin voimme juhlistaa uusien ylioppilaiden valmistumista. Toivomme tietysti, että koronaepidemia rauhoittuu, mutta meillä on jo hyvää kokemusta myös etäjuhlien järjestelyistä”, kertoo ruotsinkielisen lukiokoulutuksen päällikkö Moa Thors.