Pääkuvassa Ed Sheeran Royal Albert Hallissa. Kuva: Christie Goodwin.

Ed Sheeran -konserttipäivinä kannattaa varautua ruuhkiin - Tässä tietoja Malmin lentokentän konserteista

Maailman suosituimpiin artisteihin lukeutuva Ed Sheeran pitää kaksi konserttia Helsingissä Malmin lentokentällä tiistaina 23.7. ja keskiviikkona 24.7. Ed Sheeranin konsertit ovat Suomen kaikkien aikojen suurin konserttitapahtuma. Kahden keikan yhteenlaskettu yleisömäärä on yli 106 000 katsojaa. Ruuhkiin kannattaa siis varautua.

Alla on kootusti tietoa konserttivieraille sekä heille, jotka eivät ole konsertteihin menossa, mutta joiden kulkemiseen konsertit voivat vaikuttaa.

Metro kulkee pidempään, lähijuniin ja busseihin lisävuoroja

Konserttien vuoksi ajetaan lisäliikennettä tiistaina 23.7. ja keskiviikkona 24.7. HSL:n joukkoliikenteessä. Lisälähtöjä ja pidempinä junia ajetaan P, N, T-junilla Malmilta Helsingin suuntaan ja I, N, T-junilla Tikkurilaan, Lentoasemalle ja Myyrmäkeen, Keravalle ja Riihimäelle. Myös Espoon ja Kirkkonummen suunnan L-junilla ja Z-junalla Keravan ja Lahden suuntaan on yöllä lisäliikennettä.

Malmin lentokentälle alueella liikennöi vain muutamia bussilinjoja, jotka ovat tapahtuman aikana todennäköisesti ruuhkaisia.
Linjalla 554 on lisälähtöjä Itäkeskuksen suuntaan kello 22.27 alkaen Malmin laiturista 17.
Linjalla 560 ajetaan lisälähtöjä Rastilan suuntaan eli Kontulaan ja Vuosaareen kello 22 jälkeen Malmin bussilaiturista 18.
Lisäksi liikennöidään yksittäinen lisälähtö linjalla 147N Kampin terminaalista Kivenlahteen kello 2.05 molempina öinä.

Metrolla on kahdella tunnilla pidennetty liikenne niin, että osuudella Itäkeskus-Tapiola on 10 minuutin vuoroväli ja haaroilla Vuosaareen ja Mellunmäkeen 20 minuutin vuoroväli. Metroliikennettä on mahdollista käyttää yhdessä bussilinjojen 554, 560 ja 561 kanssa idän metroasemilta yhteytenä Malmille ja Malmilta.

Tarkat aikataulut löydät Reittioppaasta

Ylläolevat tiedot on otettu tästä HSL:n tiedotteesta.

Tietoa Malmin lentokentän lähialueen asukkaille

Lähialueen asukkaita pyydetään varaamaan liikkumiseen normaalia enemmän aikaa ja välttämään konserttipäivänä ajoliikennettä konserttialueen läheisyydessä. Myös joukkoliikenne tulee ruuhkautumaan Malmin suunnalla konserttipäivinä. Konsertin rakennus- ja purkutyöt eivät aiheuta merkittäviä haittoja lähialueelle. Äänentoistoa testataan maanantaina 22.7.2019 klo 9-21 välisenä aikana ja konserttipäivinä ti-ke 23.-24.7.2019 klo 9 alkaen. Tapahtuman järjestäjällä on lupa soittaa musiikkia alueella 23.7. ja 24.7. klo 24 saakka.

Ohjeita konserttiin menijälle

Kannattaa olla ajoissa paikalla. Viimeistään kello 18 olisi hyvä olla konserttipaikalla. Konserttien alustava aikataulu:

16.00 Tapahtuma-alueen portit avataan
18.45 James Bay (UK)
19.45 Zara Larsson (SWE)
21.00 Ed Sheeranin esiintyminen alkaa
22.45 Ed Sheeranin esiintymisen arvioitu loppumisaika
01.00 Tapahtuma-alue suljetaan

Aikataulu on sama molempina konserttipäivinä. Muutokset mahdollisia. Ajankohtaista tietoa täältä.

Monet fanit haluavat tulla jonottamaan sisäänpääsyä jo hyvissä ajoin ennen konsertin alkua. Turvallisuussyistä jonottaminen konserttipaikan välittömässä läheisyydessä on sallittua konserttipäivien aamuna kello 9 alkaen. Jonotukseen suositellaan eteläistä porttia, portti numero 3. Tapahtuman järjestäjillä on oikeus poistaa aikaisemmin jonottamaan saapuneet henkilöt tapahtumapaikan läheisyydestä.

Ensimmäisenä saapuvat 4000 konserttivierasta pääsevät halutessaan katsomaan konserttia parhaille paikoille lavan eteen rajattavaan etukatsomoon, joka täytetään saapumisjärjestyksessä. Ensimmäisille 4000 jonottajille jaetaan rannekkeet, joilla pääsee lavan etuosaan.

Kunnioita luontoa, liiku vain merkityillä kulkureiteillä

Malmin lentokentällä asuu, pesii ja oleskelee paljon erilaisia eläimiä, perhosia, hyönteisiä ja lintuja, joista osa on uhanalaisia. Konserttialue rakennetaan ja tapahtuma järjestetään siten, etteivät tärkeät luontoarvot vaarannu ja eliöstö häiriinny. Suurin osa konserttialueesta on asfaltoitujen kiitoteiden päällä. Konsertin järjestäjät ja Ed Sheeranin organisaatio toivovat, että yleisö liikkuu vain merkityillä kulkureiteillä, välttää roskaamista ja noudattaa järjestyksenvalvojien ohjeita.

Saapuminen konserttipaikalle ja poistuminen sieltä

Karttoihin kannattaa tutustua:

Kartta alueesta.

Kartta, jossa on suositellut saapumis- ja poistumisreitit.

Jälkimmäisessä kartassa on punaisella merkattu alue, jonne ei voi ajaa konserttipäivinä omalla autolla ilman ennakkoon ostettua pysäköintilippua, ja kyseinen alue on pysähtymiskieltoaluetta. Mikäli olet saattamassa tai noutamassa konserttivieraita autolla, sovittehan tapaamispaikan johonkin kartassa merkityistä dropoff-pisteistä.

Job'd-nuoret opastavat

Konserttiin menijöitä opastaa konserttipäivinä kello 12-21 Job’d-nuoria päärautatieasemalla, Pasilan asemalla, Malmin asemalla ja Tapanilan asemalla sekä reiteillä, jotka johtavat Malmin ja Tapanilan asemilta Malmin lentokentälle. Job’d on Helsingin kaupungin ja Me-säätiön kehittämä toimintamalli, joka luo kokonaan uutta, yhteiskunnallista lisäarvoa tuottavaa työtä, jossa nuoret saavat arvokasta työkokemusta.

Junalla 

VR:n lähiliikenteen junat ovat kätevä tapa saapua konserttiin ja poistua sieltä. Tässä reittikartta

Jos tulet etelästä Helsingin keskustan suunnasta, valitse K- tai I-juna ja jää pois Malmin asemalla. Malmin asemalta on noin kahden kilometrin eli noin vartin kävelymatka konserttipaikalle. Reitti konserttipaikalle on opastettu.

Jos saavut konserttipaikalle pohjoisen suunnasta, valitse juna P-juna ja jää pois Tapanilan asemalla (mikäli tulet K-junalla pohjoisesta niin jää pois Malmin asemalla). Tapanilan asemalta on noin pari kilometrin eli noin 15 minuutin kävelymatka konserttipaikalle. Reitti konserttipaikalle on opastettu.

On suositeltavaa ostaa julkisen liikenteen liput jo hyvissä ajoin ennen konserttipäivää. VR:n lähiliikenteessä ei myydä lippuja junissa, ja juna-asemien lippuautomaateille on luvassa jonoja.

Mikäli poistut konsertista Helsingin keskustan suuntaan, niin kävele Malmin juna-asemalle ja valitse juna I, K, N tai T. Mikäli poistut konsertista pohjoisen suuntaan, niin kävele Tapanilan juna-asemalle ja valitse juna P, I, N tai T. Yöllä on junaliikenteessä lisävuoroja ja -vaunuja. Lisävuorot ajavat sekä etelän että pohjoisen suuntiin aamuyöhön klo 03 asti.

Kävellen tai polkupyörällä

Pyöräillen tai kävellen on kätevä tulla paikalle ja poistua sieltä. Tapahtuma-alueen vieressä on maksuton pyöräparkki.

Bussilla

Malmille ja varsinkin Malmin lentokentälle tulee vain muutamia bussilinjoja, jotka tulevat olemaan erittäin ruuhkaisia ja täysiä. Lisälähtöjä on luvassa molempina konserttipäivinä. Lisälähdöistä tietoa ylempänä. Lisätietoja reiteistä tarjoaa Reittiopas.

Omalla autolla tai moottoripyörällä ja pysäköinti

Huomioi, että konserttialueen lähialueet tulevat ruuhkautumaan konserttipäivinä ja monet kadut suljetaan ajoliikenteeltä.
Autolla tai moottoripyörällä tulevien kannattaa huomioida, että konserttiin myydään ennakkoon vain rajallinen määrä pysäköintipaikkoja. Maksullinen parkkialue on jaettu kahteen lohkoon (Blue Parking ja Red Parking), jotka molemmat sijaitsevat lentokentän asfaltoidulla kiitotiellä aivan konserttialueen vieressä. Sama ohjeistus koskee autoja ja moottoripyöriä.

Pysäköintilippu maksaa 15€ / ajoneuvo. Osta parkkiliput täältä.

Pysäköintialue aukeaa molempina päivinä klo 14.00 ja ajoneuvoja ei voi jättää yöksi parkkiin (hinataan pois alueelta). Pysäköintilippuja ei ole myynnissä enää konserttipäivänä, joten lippu tulee ostaa hyvissä ajoin ennakkoon.

Virallisen parkkialueen ohella Malmin lentokentän lähialueilla ei ole lainkaan pysäköintipaikkoja ja henkilöautoliikennettä tullaan rajoittamaan. Suositeltavaa on jättää auto parkkiin esimerkiksi Helsingin keskustaan, Pasilaan (esim. Messukeskus), Tikkurilaan, Helsinki-Vantaan lentoasemalle tai muille VR:n lähiliikenteen liityntäpysäköintipaikoille.

Taksilla

Muut kuin viralliset taksit, esimerkiksi Uber-kuljettajat, eivät pääse ajamaan tapahtuma-alueen läheisyyteen. Helsingin taksikeskus ohjeistaa kuljettajat ajamaan oikeaan paikkaan. Tapahtuma-alueen eteläpuolella on väliaikainen taksitolppa.

Esteettömyys

Saapuminen tapahtuma-alueelle on tasaista asfaltti- tai hiekkatietä, ja jokaiselta portilta löytyy myös erikseen merkattu sisääntulokaista pyörätuoliasiakkaita ja muita liikuntarajoitteisia varten. Konserttialueella sijaitsee kaksi esteetöntä pyörätuolikatsomoa, joiden sijainti on miksauskopin läheisyydessä. Pyörätuolikatsomoon pääsee ainoastaan pyörätuolilipulla.

Jos on kysyttävää

Kaikkiin lippuihin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä Lippupisteen asiakaspalveluun
asiakaspalvelu@lippu.fi tai puh 010 633 1030.

Tietoja tähän juttuun on koottu tästä kattavammasta infopaketista. Siihen kannattaa tutustua.

Mahdollisia muutoksia päivitetään tähän Facebook-eventiin.

Jos vastausta ongelmaanne ei löydy, niin konserttien järjestelyihin liittyvät tarkentavat kysymykset voi lähettää asiakaspalvelu@fullsteam.fi.

Lisää aiheesta
Malmin lentokentän lähistöllä kannattaa välttää ajamista tiistaina ja keskiviikkona. Hel.fi-uutinen 22.7.

Pääkuvassa Ed Sheeran Royal Albert Hallissa. Kuva: Christie Goodwin.

JAA