Tyttö istuu Havis Amandan suihkulähteen veistosryhmään kuuluvan hylkeen päällä.

Helsingin historia ottaa digiloikan

Helsingin kaupunki on julkaissut mobiilioptimoidun ja visuaalisen verkkopalvelun pääkaupungin kiehtovasta menneisyydestä. Kuvat, videot, kartat, asiakirjat ja asiantuntijoiden laatimat tekstit löytyvät osoitteesta historia.hel.fi.

Historia Helsinki -sivusto sopii opetuskäyttöön. Se on suunniteltu tukemaan sekä peruskoulun että lukion opetussuunnitelmia. Sivuilta löytyy materiaalia, jota voi käyttää sellaisenaan sekä opetussisältöjen tukena että uudenlaisen oppimisen mahdollistajana.

Värikkään historiansa ansiosta Helsingillä on monipuolista ja kiinnostavaa tarjottavaa niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Saariston ja metsien vehreydessä voi edelleen samaistua esihistorialliseen elämään, Suomenlinnan jylhien muurien katveessa voi tunnelmoida kadonnutta Ruotsin meriherruutta, upea Senaatintorin empirekokonaisuus vie suuriruhtinaan ajan loistoon ja lukuisat jugend- ja funkkisrakennukset henkivät nousevaa suomalaista designia.

Hakupalvelussa voi etsiä kiinnostavaa historiallista ajanjaksoa, teemaa tai paikkaa hakusanojen ja rajausten avulla. Tai voi seikkailla vapaasti.

Karttapalvelun avulla voi etsiä lähellä olevia kohteita, ja vertailla karttoja eri vuosikymmeniltä

Historia Helsinki -sivusto on helppokäyttöinen ja menneisyyden kaikkialle tuova sovellus

Helsingin historiatoimikunta, kaupunginmuseo, kaupunginarkisto sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimiala ovat vuosikymmeniä tehneet tunnetuksi pääkaupungin historiaa.

Uusi jatkuvasti päivittyvä sivusto tarjoaa nyt kaikille monen tahon pitkäjänteisen työn tuloksena kerrytettyä paikallishistoriaan liittyvää monipuolista aineistoa.

Sivusto on julkaistu molemmilla kotimaisilla kielillä. Myöhemmin se julkaistaan myös englanniksi.

Lue lisää

Historia Helsinki

Historia Helsinki -sivuston julkistaminen

Helsinki-aiheisia valokuvia