Lapsi tekee koululäksyjä.

Helsinki suhtautuu edelleen vakavasti päiväkotien ja koulujen koronavirustartuntoihin

Helsinki suhtautuu vakavasti päiväkotilasten ja koululaisten koronavirustartuntoihin ja selvittää kaikki tartunnat huolellisesti. Tehdyn selvityksen ja riskiarvion perusteella tehdään tarvittavat jatkotoimenpiteet, joilla ehkäistään tartuntojen leviäminen. Päiväkotien ja koulujen tartunnoista viestitään aina huoltajille.

Helsingin päiväkotien ja alakoulujen tartunnan jäljityksestä on virinnyt vilkas keskustelu. Keskustelusta on saattanut saada sen käsityksen, että Helsingissä ei enää selvitetä päiväkotien ja koulujen tartuntojen kohdalla mahdollisia altistuneita. Tämä ei pidä paikkaansa.

”Selvitämme tartunnat huolellisesti ja viestimme niistä aina kaikille huoltajille mahdollisimman pian. Asetamme esimerkiksi karanteeniin kaikki ne lapset ja koululaiset, jotka arviomme pohjalta ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Helsinki tiedotti perjantaina 27.11. huoltajille päiväkotilasten ja koululaisten tartunnan jäljityksestä.

”Olen pahoillani, että viestimme aiheutti hämmennystä osalle vanhemmista. Täsmennämme lähetettyä viestiä, jotta se on riittävän selkeä. Teemme jatkossakin kaikkemme, ettei koronavirus pääse leviämään päiväkodeissa ja kouluissa”, Lukkarinen jatkaa.

Kuva: Marja Väänänen