Helsinki avaa koronatilanteen vuoksi suljettuja tai rajoitetusti toimineita palvelujaan lisää kesäkuun alussa

Koronaepidemiatilanne mahdollistaa laajennuksia kaupungin palvelujen hallittuun avaamiseen kesäkuun alusta alkaen. Vaikka tilanne on parempi, koronaepidemia ei ole vielä ohi ja Uusimaa on edelleen epidemian leviämisvaiheen aluetta. Tilojen ja palvelujen asteittaisesta avautumisesta huolimatta on tärkeää, että kaikki yhä noudattavat voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.

Lisää kulttuurin ja vapaa-ajan palveluita avautumassa

Museoiden, näyttelyjen, kulttuuritalojen, kirjastojen, uimahallien ja maauimaloiden avautumisesta voit lukea tarkemmin kulttuurin ja vapaa-ajan uutisesta Kirjastot, museot, kulttuurikeskukset, uimahallit ja Uimastadion avataan rajoitetusti 1.6.2021.

Jo eilen, 26. toukokuuta, Helsingissä avattiin tiloja ennakkoäänestystä varten, kuten kaupungintalon aula, Kallion virastotalo ja tietyt kirjastot. Kohteiden varsinaiset palvelut eivät kuitenkaan vielä avautuneet koko laajuudessaan.

Seniori-, sosiaali- ja vammaispalveluja avataan asteittain 1. kesäkuuta alkaen

Seniorikeskusten palvelukeskustoimintaa avataan asteittain ja rajatusti 1. kesäkuuta alkaen. Ensimmäisenä avataan tuettua pienryhmätoimintaa eniten tukea tarvitseville asiakkaille. Ryhmiin kutsuttaviin ollaan erikseen yhteydessä. Kaikille asiakkaille avoimet palvelut, kuten kuntosali ja ravintolat, pysyvät edelleen suljettuina.

Myös iäkkäiden päivätoimintaa avataan asteittain 1.6. alkaen kaupungin omissa yksiköissä. Toimintaa avataan alkuun vain tietyille, eniten tukea tarvitseville asiakkaille. Samaan aikaan avataan myös lyhytaikaishoidon paikkoja omaishoidettaville.

Seniorikeskusten, palvelutalojen ja Helsingin sairaalan vierailuohjeet pysyvät toistaiseksi entisellään.

Vammaispalvelujen asumispalveluissa puretaan vierailurajoitukset 1. kesäkuuta alkaen, mutta edellytetään, että vieraat käyttävät maskia yhteisissä tiloissa.

Asukastila Hopeala Haagassa avataan 1. kesäkuuta. Kävijämääriä rajoitetaan tarvittaessa ja asiakkailta edellytetään etäisyyksien pitämistä ja kasvomaskin käyttöä. Hopealan toimintaa järjestetään maksimissaan kuuden henkilön ryhmissä ulkotiloissa jo ennen kesäkuuta. Oulunkylän asukastalossa ja itäisen kantakaupungin Hannan asukastalossa aloitetaan kesäajan supistetut aukiolot 14. kesäkuuta alkaen. Samana ajankohtana voidaan koronatilanteen salliessa avata Malmin asukastalo, jossa jatkuu maskijako ja digituki ajanvarauksella, sekä Kontula, jossa jatkuu digituki ajanvarauksella.

Kallion virastotalo ja asukastila Mylläri avataan 26. toukokuuta ennakkoäänestyspaikkoina. Pakilan työkeskuksen palvelupiste ja tuotteiden noutopalvelu avataan 1. kesäkuuta.

Lisätietoja sosiaali- ja terveystoimialan uutisesta Palvelukeskusten ryhmätoimintaa, ikääntyneiden päivätoimintaa ja lyhytaikaishoitoa avataan kesäkuussa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tiloja avataan jälleen asukasvarauksiin

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan asukaskäytön tilat ovat varattavissa jälleen 1. kesäkuuta alkaen lasten ja nuorten päiväleiritoimintaan, sisätiloissa järjestettäviin, kokoontumisrajoitusten mukaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin terveysturvallisuusohjeistusta noudattaen.

Kasvatuksen ja koulutuksen asiakaspalvelupisteet osoitteissa Töysänkatu 2 ja Teollisuuskatu 21-23 avataan 1. kesäkuuta alkaen. 

Palveluajat laajentuvat kaupunkiympäristön toimialan yleisökohteissa, kuten Harakan luontokeskuksessa

Harakan luontokeskuksen aukiolo laajenee 1. kesäkuuta alkaen. Luontokeskus palvelee ulkotiloissa kesäkuun alusta alkaen myös arkisin ja on kaikkina viikonpäivinä avoinna kello 10–17.

Museot avataan 1. kesäkuuta alkaen, jolloin myös Harakan luontokeskuksen sisätilat avataan. Sama avautumisajankohta koskee myös kaupunkiympäristön toimialaan kuuluvia käyntikohteita eli Talvipuutarhaa, Palomuseota ja Väestönsuojelumuseota.

Lisäksi Helsingin pelastuslaitoksen Haagan liikuntasali avataan vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnalle rajoitetusti 1. kesäkuuta alkaen.

Kaupungintalon palveluja sekä kasvokkain tapahtuvaa työllisyysneuvontaa ja matkailupalvelua avataan


Kaupunginkanslian asiakaspalvelutiloja avataan käyttöön vaiheittain toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa. Jotkut tilat avataan asiakaspalvelukäyttöön kokonaan ja toiset osittain tai asiakasmäärää rajoittaen. Kaupungintalon aula avataan 26. toukokuuta kuntavaalien ennakkoäänestyksen toteuttamista varten ja kaupungin kirjaamon asiakaspalvelu 1. kesäkuuta alkaen.

Työvoima- ja maahanmuuttoyksikön työllisyysasioita koskeva asiakaspalvelun toimipaikat, joissa on ajanvarauspalvelua, avataan 1. kesäkuuta.

Helsingin sovittelutoiminnassa kasvokkain tapahtuvien sovitteluneuvotteluiden järjestäminen laajennetaan 1. kesäkuuta alkaen neljään neuvotteluhuoneeseen porrastetusti. Huoneiden henkilömäärät on rajoitettu.

Helsingin matkailuneuvontapalvelut avataan 1. kesäkuuta kasvokkain tapahtuvalle neuvonnalle rautatieaseman palvelupisteessä ja samalla Helsinki Help -matkailuneuvojat aloittavat jalkautuvan neuvontatyön.

Kaupungin yleisneuvontapalvelut Oodissa avataan 1. kesäkuuta alkaen siten, että neuvonta on auki arkisin kello 14–18 kirjaston aukioloaikoina.

Lisää aiheesta
Helsinki – ajankohtaista koronasta

Kuva: Maarit Hohteri