Nainen ja mies pysäkillä kasvomaskien kanssa.

Helsinki, Espoo ja Vantaa sekä HSL ja HUS valmistautuneet joukkoliikenteen maskisuositukseen

Koronaepidemian tartuntatilanne on kesän jälkeen huonontunut. THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Maskien asianmukainen käyttö joukkoliikenteessä voi vähentää tartuntoja ja parantaa julkisen liikenteen turvallisuutta. Julkisen liikenteen maskisuosituksella voidaan välttyä tiukemmilta rajoituksilta. Pääkaupunkiseudun kaupungit sekä HSL ovat ennakoineet ja valmistautuneet maskisuositukseen.

– Pidämme tärkeänä, että matkat sujuvat junissa, busseissa, metroissa ja raitiovaunuissa turvallisesti. Kaupungit ovat ennakoineet ja valmistautuneet maskisuositukseen. Olemme ryhtyneet tarvittaviin toimiin, joita maskisuositus vaatii pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, HUS:n toimitusjohtaja Juha Tuominen ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

THL ilmoitti suosittavansa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Kasvomaskien käyttöä suositeltiin erityisesti joukkoliikenteeseen, jossa lähikontakteja ei voi aina välttää.

– Maskisuositus on tärkeä osa keinovalikoimaa, jolla tartuntoja estetään ja samalla terveydenhuollon kestokykyä turvataan, sanoo HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Lisätietoja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen ja HSL:n toimenpiteistä kerrotaan lähipäivinä.

pormestari Jan Vapaavuori, Helsinki
kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoo
kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Vantaa
toimitusjohtaja Juha Tuominen, HUS
toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, HSL

Kuva: Lauri Eriksson / HSL