Kuva Vapun päällä vappu -konsertin kulisseista Virtuaalisessa Helsingissä. Kuva: Zoan Oy.

Helsinki kannustaa turvalliseen etävapun viettoon – Vapun päällä vappu -konsertti Virtuaalisessa Helsingissä kruunaa vappuaaton

Helsingin vuosi sitten lanseeraama kaikkien aikojen etävappu saa jatkoa. Etävapun juhlijoita kannustetaan tänäkin vuonna viettämään kevätkauden avausta lähipiirissä kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Juhlamielelle voi virittäytyä Helsingin tarjoaman virtuaalisen ohjelman parissa.

Vappuaaton kruunaa Nelonen Median ja Zoan Oy:n kumppanina toteutettu Vapun päällä vappu -show Virtuaalisessa Helsingissä. Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi vappuaattona Nelosella ja Ruudussa.

Epidemiatilanne luo jo toivoa normaalimmasta kesästä, mutta haluamme kannustaa kaupunkilaisia jaksamaan kokoontumisrajoituksia vapun yli. Toivomme, että vappua juhlitaan omassa lähipiirissä, jotta tartuntatilanne ei vapun takia pahene. Suomen vappupääkaupunkina Helsinki iloitsee, että tänäkin vuonna saamme tarjota yhdessä kumppaneidemme kanssa kaikille suomalaisille huikeaa vappuohjelmaa kotisohvilta seurattavaksi, iloitsee pormestari Jan Vapaavuori.

Vappuaattoa juhlitaan Apulannan ja Stigin keikalla Virtuaalisessa Helsingissä

Helsingin kaupunki on yhtenä kumppanina mukana virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoan Oy:n toteuttamassa vappuaaton konsertissa. Virtuaaliselle Senaatintorille ja Vallisaareen sijoittuvassa Vapun päällä vappu -showssa kaksi Suomen suosituinta artistia, Apulanta ja Stig, nostattavat etävapun juhlatunnelmaa.

Laadukkaan viihteen merkitys ja tarve on pandemian aikana kasvanut suuremmaksi kuin koskaan ja onkin innostavaa olla mukana luomassa virtuaalista vappujuhlaa suomalaisille Nelosen ja Ruudun välityksellä. Tietysti odotamme malttamattomana, että pääsemme jälleen järjestämään isoja livetapahtumia mutta sitä ennen pyrimme tekemään etävapusta kaikille mahdollisimman hauskan, sanoo Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

Olemme kiitollisia siitä, että pääsemme järjestämään yhteistyössä mahtavien kumppanien kanssa virtuaalista konserttia jo toistamiseen. Tämän vuoden spektaakkelista ei tule vauhtia ja hyvää fiilistä puuttumaan, iloitsee konsertin toteuttavan Zoan Oy:n toimitusjohtaja Miikka Rosendahl.

Vapun päällä vappu -konsertin virallisina pääyhteistyökumppaneina toimivat Helsingin kaupunki, VR, Xiaomi, Radio Suomipop ja Nelonen Media. Mukana menossa on myös Wolt.

Vapun päällä vappu -show 30.4. klo 19 Nelosella ja Ruudussa.

Helsingin kaupunki tuottaa myös omaa digitaalista vappuohjelmaa vappuaaton ja -päivän viihdykkeeksi. Tarkempi ohjelma päivittyy tapahtumat.hel.fi -sivulle.

Manta saa lakkinsa ennakkoon, patsas suojataan aitauksin

Havis Amandan patsas lakitetaan tänäkin vuonna. Lakitusvuorossa olevan Hanken Svenska handelshögskolanin ylioppilaskunta lakittaa Mantan ennen vappua. Yle taltioi lakituksen ja se on katsottavissa muun muassa Yle Areenassa vappuaattona alkuillasta.

Vapuksi Havis Amandan suojataan aitauksella. Kaupunki ei varaudu ylimääräisin roskiksin tai käymälöin vapun juhlijoihin. Kaupalliseen toimintaan vappuna ei myönnetä uusia lupia eikä sesonkimyyntipaikkoja vuokrata.

Helsinki on ilolla mukana rakentamassa vappuun hauskaa ja toivottavasti voimauttavaakin sisältöä yhteistyössä Suomen ykkösartistien ja kumppaneiden kanssa. Viime vuonna helsinkiläiset seurasivat upeasti annettuja rajoituksia ja suosituksia, eikä kaupungilla näkynyt suuria seurueita vappuna. Uskon, että koronaväsymyksestä huolimatta jaksamme vielä yhden etävapun ja toivotaan, että jo ensi vuonna pääsemme juhlimaan kevättä helsinkiläisten rakkaille juhlapaikoille, kannustaa brändiyksikön päällikkö Sanna Forsström Helsingin kaupungilta.

Lisätietoja vapun järjestelyistä ja ohjelmasta:
Helsinki - ajankohtaista koronasta 
Tapahtumat.hel.fi-sivusto

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut vappuna 2021

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Helsinkiläiset voivat tehdä oirearvion verkossa osoitteessa omaolo.fi. Palvelussa saa toimintaohjeet ja voi tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin.

Testiin voi hakeutua myös soittamalla koronapuhelinneuvontaan: 09 310 10024 (joka päivä klo 8–18).

Koronatestiin voi hakeutua myös vappuna. Hakeudu testiin, jos sinulla on tartuntaan sopivia oireita.

Helsingin koronavirusrokotuksista löytyy tietoa osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Terveysasemat

Terveysasemat ovat auki vapunaattona perjantaina 30.4. kello 8–16. Terveysasemat ovat kiinni vappuna lauantaina 1.5.

Terveysneuvontaa 24 h –  09 310 10023

Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla.

Päivystysapu 116 117

Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan ympäri vuorokauden päivystyksessä.
Soita ennen päivystykseen hakeutumista maksuttomaan numeroon 116 117. Numerossa palvellaan ympäri vuorokauden.

Aikuiset (16 vuotta täyttäneet)

Haartmanin päivystyssairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12
Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J.
Kiireellisissä sairaustapauksissa oman terveysaseman ollessa kiinni helsinkiläiset voivat hakeutua myös Jorvin päivystykseen Espooseen, Turuntie 150 tai Peijaksen päivystykseen Vantaalle, Sairaalakatu 1.

Lapset ja nuoret

Uusi lastensairaala, Stenbäckinkatu 9.

Suun terveydenhuollon päivystys

Suun terveydenhuollon päivystys on auki vappuna 1.5. klo 9–21 Haartmanin sairaalassa, Haartmaninkatu 4, rakennus 12. Ajanvaraus on avoinna klo 8–21, puh. 09 471 71110. Yöpäivystys sijaitsee Töölön sairaalassa tapaturma-asemalla, Töölönkatu 40, puh. 040 621 5699.

Soita ennen kuin tulet päivystykseen.

Sosiaali- ja kriisipäivystys 24 h

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelevat vappuna ympäri vuorokauden. Sosiaalipäivystys: 020 696 006 ja kriisipäivystys: 09 310 44222.

Henkeä uhkaavat tilanteet – soita 112

Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112.

Lisätietoa terveyspalveluista sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilta

Pääkaupunkiseudun liikenne vappuna 2021

Vappuaattona perjantaina 30.4. ajetaan perjantain aikataulujen mukaan. Lisäliikennettä ei tänä vuonna ajeta.

Vappupäivänä lauantaina 1.5. ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan. Bussien yöliikenne ajetaan noin klo 2.20 asti. Lähijunien yöliikenne ajetaan kuten normaalina sunnuntain vastaisena yönä. U-bussilinjoilla on poikkeukset mahdollisia.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 1.–2.5. Pasilan aseman raiteet 9–10 ovat suljettuina. Sunnuntaiaamuna 2.5. osa junista ei pysähdy Ilmalassa Helsingin suuntaan.

Lisätietoa liikenteestä HSL:n verkkosivuilta

Muita vinkkejä vapun viettoon

Helsingin kaupunginmuseo esittää: Havis Amanda ja vappu  vuosikymmenien vapputunnelmia

HKO:n Vappumatineaa ei voi ohittaa! Tänä vuonna Helsingin kaupunginorkesteria johtaa Emilia Hoving. Ohjelmassa kuullaan nostalgisia hittejä tarjoileva Uusi Kipparikvartetti klo 14-15. Konserttiohjelma

Musiikkitalon tapahtumat vappuviikolla verkossa. Munkkiterassi Pe 30.4. - la 1.5. Vapaa pääsy.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta lähettää vappuaattona oman lähetyksen musiikin, vapputarinoiden ja iloisten ohjelmanumeroiden kautta.  30.4. klo 15-21: HYY:n Vappulähetys

Lisää ohjelmaa löydät Helsinki-kanavalta. Esimerkiksi keskiviikon keikka Stoassa M + Hulda Huima & Hitaat sekunnit Musiikkia tulee katsottavaksi tallenteena 5. toukokuuta saakka.

Vapunpäivänä voit nauttia  mukaansatempaavan söpöstä ja reippaasta menosta pitkin iltaa yön pikkutunneille saakka: Neonya!! Wappu~Stream! Lisätietoa: www.tiivistamo.fi ja www.facebook.com/neonyaparty

Jukka Tolonen & Ramblin' Jazz Quartet livetallenteen ja muuta musiikkia klassisesta alkaen löydät myös Helsinki-kanavalta.

Ettet missaisi mitään, niin katso vielä Etävapun parhaat tapahtumat.

Kevään tuloa voi juhlia myös ulkoillen

Ulkoilijoille on koottu lähes sata kohdetta Uudeltamaalta uudistetulle Uuvi.fi-sivustolle. 

Virkistysalueet ovat monipuolisia: sisämaalla metsiä ja järviä, meren äärellä kalliosaaria ja hiekkarantoja. Näin suuri vaihtelevuus soveltuu monenlaiseen ulkoiluun ja tekemiseen.

Lisää aiheesta: Uuvi.fi 
Kaupungin Vihreät sylit -sivusto opastaa puolestaan kävelyretkille Helsingin moniin puistoihin. 

Lisää aiheesta:

Uutinen 20.04.2021. Uutista on päivitetty 29. ja 30.4.

Kuva: Zoan Oy.