Helsinki-päivän viettoa

Helsinki-päivän ohjelmahaku on käynnissä

Helsinki-päivänä 12.6. maksuttomat tapahtumat valtaavat jälleen kadut ja kaupunginosat. Jo vuodesta 1959 lähtien juhlitusta Helsinki-päivästä on muodostunut yhteinen kaupunkijuhla, joka tarjoaa runsaasti ohjelmaa ja tekemistä kaikille kaupunkilaisille.

Helsinki-päivän toteuttamista koordinoi Helsingin tapahtumasäätiö. Todellisen ohjelmasisällön päivään tuovat kuitenkin lukuisat yhdistykset, seurat ja järjestöt sekä yksityiset ja Helsingin kaupungin toimijat. Näin päivän ohjelmasta muodostuu joka vuosi omanlaisensa monipuolinen ja yllättävä kokonaisuus.

Ohjelmaa koko viikonlopun ajan

Tänä vuonna Helsinki-päivän ohjelma levittäytyy koko viikonlopulle lauantaista sunnuntaihin 11.–12.6. Helsinki-päivän ohjelmaan ovat tervetulleita maksuttomat tapahtumat, jotka eivät ole kaupallisia tai aatteellisia. Aiempina vuosina ohjelmaan on kuulunut esimerkiksi DJ-musiikkia ja puhekaraokea, opastettuja retkiä lähiluontoon ja ilmaiskeikkoja keskellä kaupunkia. Toivomme tänä vuonna mukaan erityisesti Helsingin valoisia kesäöitä hyödyntäviä tapahtumia.

Mukaan Helsinki-päivän ohjelmaan voit ilmoittautua sähköisellä lomakkeella kirjautumalla sivustolle aina 22.5. saakka. Lomakkeella voit myös hakea tuotantorahaa tapahtuman toteuttamiseen 100–4 000 euroa 15.4. asti. Muistathan lukea tarkemmat tiedot tapahtumanjärjestäjän ohjeista.

Lisää aiheesta:

Helsinki-päivä

Kuva: Helsingin tapahtumasäätiö