Kaksi miestä istuu pöydän ääressä ja käyttää kännyköitään.

Helsinki tarjoaa kaikille maksutonta digitukea yli 150 toimipisteessä – yhdenvertainen digiarki kuuluu kaikille

Helsinki tarjoaa kaikille maksutonta digitukea yli 150 toimipisteessä. Viime vuosina tukea on järjestetty myös etäpalveluna. Parhaillaan kaupunki kehittää kotiin tarjottavaa digitukea.  

Digituesta saa apua tietokoneen, tablettien ja älypuhelimien käyttöön. Digituki on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka tarvitsevat tukea arjen digikysymyksiin. Se toteuttaa Helsingin strategisia tavoitteita osallisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja asukaslähtöisyydestä. Digitukea on saatavilla usealla eri kielellä. 

– Yhdenvertainen ja hyvä digiarki kuuluu jokaiselle helsinkiläiselle. Nyt haluamme tuoda esiin digituen kattavaa tarjontaa, jota saa helposti ja vaivattomasti matalalla kynnyksellä ja maksuttomasti ympäri kaupunkia. Haluan kannustaa kaikkia tutustumaan kattavaan digituen tarjontaan ja huomaamaan, että apua erilaisiin digipulmiin saa helposti kaikkialla kaupungissa, sanoo erityissuunnittelija Ari Tammi Helsingin kaupunginkansliasta. 

Laadukas digituki on mahdollista digitukijoiden säännöllisen valmentamisen ansioista. Tähän sisältyy säännöllinen digitukiseminaari, joka järjestetään seuraavan kerran 20. toukokuuta klo 9–12. Tilaisuuden aiheet käsittelevät muun muassa digitalisaation vaikutuksia tulevaisuudessa ja ajankohtaista kysymystä siitä, mitä jokaisen tulisi tietää digitaalisesta varautumisesta ja digitaalisesta kotivarasta. Seminaaria Helsingin kaupungintalolta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla.

Digituki lisää ja vahvistaa tarvittavia taitoja

Viikolla 20 Helsingin kaupungin digituki näkyy erityisesti katukuvassa ja medioissa. Helsinki viestii aktiivisesti digituesta, jotta kaikki tietäisivät ja voisivat hyötyä siitä. 

– Kun kaupunkilaisilla on tieto digituesta, he pystyvät hyödyntämään sitä helposti. Vaikka tukea ei tarvitsisi nyt itse, siitä saatetaan vinkata toisille, ja näin mummo, pappa tai ystävä saa apua, muistuttaa Tammi kaupunginkansliasta.

Tukea saa Helsingin kaupungin kirjastoissa, palvelukeskuksissa, asukastaloilla, nuorisotaloilla ja työväenopiston toimipaikoissa. Etädigitukea voi tilata digituki.hel.fi -sivuston kautta tai soittamalla Helsinki-infoon 09-310 11 111. Helsinki-info opastaa myös kotidigituen tilaamisessa. 

Lue lisää

Helsingin kaupungin digituki  

ENTER ry 

HelsinkiMissio 

Kuva: Mika Keijonen, Helsingin kaupungin aineistopankki.