Kestävää matkailua -kuvituskuva. Kuvalähde: dspmedia/Visit Espoo

Helsinki tukee matkailun nousua monin tavoin

Matkailu on kärsinyt koronapandemian vaikutuksista ja Ukrainan sodasta ehkä enemmän kuin mikään muu ala. Helsingin kaupungin tuoreessa matkailun ja tapahtumien toimintaohjelmassa linjataan useita tärkeitä painopistealueita, joiden avulla matkailualaa halutaan auttaa uuteen nousuun. Näitä ovat muun muassa kestävyyden nostaminen matkailussa yhä tärkeämpään rooliin ja tiedolla johtamisen tuominen yritysten ja kaupungin päivittäiseen tekemiseen. 

Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hanke tukee myös osaltaan matkailualan yrityksiä pandemiasta toipumisessa ja yritysten kilpailukyvyn vahvistamisessa. Hankkeessa rakennetaan muun muassa uusia matkailutuotteita ja palveluita kansainvälisille markkinoille. Lisäksi hanke haluaa vahvistaa yritysten tiedolla johtamisen osaamista, kestävyyttä ja turvallisuutta.

Vielä tänä keväänä yritykset voivat suorittaa ympäristösertifikaatin ja oppia tiedolla johtamisesta sekä kyberturvallisuudesta

Vielä kuluvan kevään aikana matkailuyrityksille on tulossa monia tilaisuuksia kehittää toimintaa ja päivittää osaamistaan. Heti toukokuun alussa yritykset voivat suorittaa ympäristösertifikaatin de minimis -tuella. Lisäksi tiedolla johtamisen työpajassa yrityksillä on mahdollisuus oppia hyödyntämään dataa liiketoimintansa kehittämisessä. Lisäksi hankkeen avulla järjestetään koulutusta kevään aikana ajankohtaisesta kyberturvallisuusaiheesta.

Hankkeen avulla voi suorittaa vaivattomasti Sustainable Travel Finland -merkin

Alkukesän tärkein Kestävää nostetta -tapahtuma on valmennus kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkin suorittamiseksi. Kestävyys on tulevaisuuden matkailun elinehto ja sen takia Kestävää nostetta haluaa saada yritykset suorittamaan merkin mahdollisimman vaivattomasti. Lisäksi myös ensi syksynä on tulossa paljon ajankohtaisia tilaisuuksia matkailuyrityksille, kuten tuotteistamistyöpajoja, pilotointeja ja markkinointiapua.

”Hankkeemme on poikkeuksellinen, sillä se tarjoaa huomattavan määrän konkreettista tukea yrityksille pandemiasta elpymiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Olen jo saanut toiminnastamme myönteistä palautetta ja kiitosta siitä, että se edistää yritysten näkökulmasta oikeita asioita. Haluankin painokkaasti rohkaista kaikkia matkailuyrittäjiä hyppäämään hankkeen toimenpiteisiin mukaan”, summaa Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi-hankkeen Helsingin-projektipäällikkö Jonna Pitkänen.

Helsingin kaupunki toteuttaa Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeen yhdessä Enter Espoo Oy:n, Turku Science Park Oy:n ja Forum Virium Helsingin kanssa.

Kestävää nostetta matkailuyrityksiin palvelutarjoamasta saa parhaiten tietoa tilaamalla uutiskirjeen ja seuraamalla hankkeen tapahtumakalenteria.

Uutisen kuva: dspmedia/Visit Espoo