Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaosto kokoontui ensi kertaa

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaosto kokoontui ensimmäistä kertaa 7.10. Jaosto kuuli sote-uudistuksen valmistelun ajankohtaiskatsauksen ja päätti kokousajoistaan.

Helsinki jatkaa laissa säädetyn erillisratkaisun mukaisesti ainoana kuntana järjestämisvastuussa sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä pelastustoimessa. Helsingissä ei järjestetä aluevaaleja, vaan kaupunginvaltuusto toimii Helsingissä ylimpänä päätöksentekijänä.

Uudellemaalle muodostetaan neljän hyvinvointialueen, Helsingin kaupungin sekä HUS:n erityissairaanhoidon rakenne, HUS-yhtymä.

Helsingissä on toiminut helmikuusta 2021 alkaen uudistuksen toimeenpanon varautumista koordinoiva kansliapäällikön asettama viranhaltijaohjausryhmä. Ohjausryhmän alaisuudessa on toiminut kolme alatyöryhmää, jotka ovat analysoineet uudistuksen käytännön seurauksia kaupungille ja yhteistyölle eri osapuolten kanssa.

Kaupunginvaltuusto asetti syyskuussa kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaoston ja antoi sille tehtäväksi ohjata ja seurata uudistuksen suunnittelu- ja valmistelutehtäviä. Jaoston tulee tehdä kaupunginhallitukselle esityksiä uudistukseen liittyvistä kaupungin johtamisjärjestelmän ja organisaatiorakenteen muutoksista.

Jaosto kokoontuu syyskaudella seuraavasti:

  • 25.10.2021
  • 15.11.2021
  • 7.12.2021

 

Kaikki kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen jaoston päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kunnes pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.