Ilmakuva Talin liikuntapuistosta.

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan kaavamuutokset Talin liikuntapuistoon ja Oulunkylään

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 15. elokuuta kokouksessaan omalta osaltaan Talin liikuntapuiston itäosan asemakaavan muutoksen sekä kaavamuutokset Oulunkylän Siltavoudintielle ja Mäkitorpantielle. Lisäksi kaupunginhallitus päätti alueen varaamisesta asuntohankkeen kehittämistä varten Itä-Pasilassa.

Talin liikuntapuisto on tärkeä osa Helsingin viheralueverkostoa ja läntistä vihersormea. Puiston itäosan kaavamuutoksella alueen reitistöä, pysäköintiä ja tenniskenttiä järjestetään uudelleen. Kaavaratkaisulla mahdollistetaan alueella toimivien urheiluhallien laajennushankkeet sekä uuden liikuntahallin rakentaminen Huopalahdentien varteen.

Oulunkylässä osoitteissa Siltavoudintie 9–11 ja Mäkitorpantie 18–20 kaavamuutokset mahdollistavat täydennysrakentamista hyvien kulkuyhteyksien varrelle.
Asemakaavojen muutokset etenevät seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti alueen varaamisesta Bonava Suomi Oy:lle Asemamestarinkadun ympäristöstä Itä-Pasilasta asuntohankkeen kehittämistä varten. Tavoitteena on purkaa tontilla sijaitseva toimistorakennus ja toteuttaa suunnitteluvarausalueelle kaksi asuinrakennusta. Hanke vaatii asemakaavan muutoksen.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Kuva: Helsingin kaupunki / KopterCam