Soutuveneitä rannalla.

Kaupunkisoutuveneet meriretkeilijöiden ilona Helsingissä jo neljättä kesää

Skipperin soutuveneiden saapuminen Helsingin rannoille kesäkaudeksi on yksi esimerkki kaupungin merellisen strategian toteuttamisesta. Helsinkiläisten merellisen reviirin laajentaminen tukee niin asukkaiden liikkumista ja virkistäytymistä kuin merellisten yrittäjien menestystä.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan lähisaariston saavutettavuutta ja monipuolistamaan ranta-alueiden käyttöä. ’Meri kuuluu kaikille’ -teemamme mukaisesti merellinen Helsinki on myös ilman omaa venettä liikkuvien ulottuvilla Skipperin kanssa tehtävän yhteistyömme avulla. Merelle pääsee Helsingissä matalalla kynnyksellä, ulkoilupalvelujen erityissuunnittelija Minttu Perttula iloitsee.

Osallistuvan budjetoinnin kautta uudet maksuttomat soutuvenepisteet Herttoniemessä

OmaStadi on Helsingin osallistuvan budjetoinnin kanava, jonka myötä kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ideoiden toteuttamiseen. Äänestysvaiheessa yksi valituksi tulleista ehdotuksista oli asukasvene Herttoniemen alueelle.

Skipperi-yhteistyössä toteutetut Herttoniemen soutuvenepisteet Laivalahdessa ja Naurissalmessa ovat olleet jo heti kesäkuun alussa alkaneen kauden alusta erittäin suosittuja. Tällä kaudella Skipperin kaupunkisoutuveneitä on Helsingissä myös Munkkiniemen Ramsaynrannassa, jossa veneitä on kaksi sekä Töölönlahdella, jossa piste aukeaa kahden veneen kapasiteetilla kesäkuun aikana. Myös Vuosaareen on aukeamassa piste vielä kesäkuun aikana.

Myös Espoossa, Kauniaisissa, Lohjalla ja Tampereella pääsee tällä kaudella soutelemaan Skipperin kanssa.

Kaupunkisoutuveneen varaaminen ja käyttö on helppoa

Kaupunkisoutuveneet varataan Skipperin sovelluksella. Veneiden tarkat sijainnit ja veneen tiedot muut näkyvät sovelluksesta.

Soutuveneoikeus koko kesäkaudelta maksaa 49 euroa. Poikkeuksena tästä on Herttoniemi, josta veneen voi varata maksutta.

Varauksen pituus on kolme tuntia. Varauksen voi tehdä alkavaksi välittömästi tai tunnin päähän. Kesäkuussa alkanut kausi päättyy 31. lokakuuta.

Soudun päätyttyä vene palautetaan paikkaan, josta se otettiin käyttöön. Lisäksi vene merkitään palautetuksi Skipperin sovelluksessa.

Kelluntaliivit säilötään soutuveneen keulaluukussa, jonne liivit myös jätetään retken päätyttyä. Liivejä on sekä lapsille että aikuisille. Kaikissa veneissä on äyskäri ja pesusieni, jotka löytyvät veneen takaluukusta. Soutelun päätyttyä varaaja siivoaa veneen ja jättää siivousvälineet takaluukkuun, jotta vene on siistissä kunnossa seuraavalle meriretkeilijälle.

Kuva: Paavo Jantunen

Lisää aiheesta
Skipperin kaupunkisoutuveneet

Merellinen Helsinki

OmaStadi -osallistuva budjetointi