Jouluvaloja Aleksanterinkadulla.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi kaupunkiliikenneyhtiön osakassopimuksen

Kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi HKL:n yhtiöittämiseen liittyen perustetun kaupunkiliikenneyhtiön osakassopimuksen kokouksessaan 13. joulukuuta.

Helsingin ja Vantaan sekä yhtiön kesken tehtävän osakassopimuksen tarkoituksena on sopia periaatteista, joita noudatetaan, kun HKL:n toimintaa ryhdytään harjoittamaan osakeyhtiömuodossa. Osakassopimuksessa Helsingin ja Vantaan kaupungit sopivat kaupunkiliikenneyhtiön ja mahdollisen myöhemmin muodostettavan kaupunkiliikennekonsernin hallinnosta, päätöksenteosta, toiminnan järjestämisestä, osakkeiden omistuksesta sekä osakkaiden oikeuksista ja velvollisuuksista suhteessa toisiinsa ja yhtiön omistukseen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi HKL:n yhtiöittämisen 22. syyskuuta.

Konsernijaosto kuuli kahden uuden yhtiön ajankohtaiskatsaukset

Konsernijaosto kuuli myös kahden uuden yhtiön eli Helsinki Partners Oy:n ja Helsingin kaupunkitilat Oy:n suulliset ajankohtaiskatsaukset, jotka konsernijaosto merkitsi tiedoksi.

Helsinki Partners Oy:n perustamisesta kaupunginhallitus päätti viime keväänä. Helsingin kaupungin tytäryhtiöt Helsinki Business Hub ja Helsinki Marketing ovat sulautumassa vuodenvaihteessa Helsinki Partners Oy:hyn, joka keskittyy kaupunkimarkkinointiin sekä investointien ja osaajien houkutteluun.

Helsingin kaupunkitilat Oy:n perustamisesta päätti kaupunginvaltuusto viime kesänä. Yhtiöön yhdistetään Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toiminnot. Viimeisimmän arvion mukaan Helsingin Leijona fuusioituu Helsingin kaupunkitilat -yhtiöön tammikuussa 2022. Uuden yhtiön tavoitteena on kasvattaa Helsingin profiilia yhä elinvoimaisemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi kaupungiksi elävöittämällä Torikortteleiden ja Tukkutorin ympäristöä.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat löytyvät täältä.

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat valtuuston ja hallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Konserniin kuuluu noin kahdeksankymmentä tytäryhtiötä ja säätiötä.

Kuva: Jussi Hellstén