Kuva Kontulan ostarin leikkipaikalta

Kontula! Live 2022 -tapahtuma tarjoaa laajan kattauksen kulttuuria viikonloppuna

Itä-Helsingin Kontulassa on tarjolla elokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna kaikille avoin ja ilmainen kulttuurifestari. Kontulan aktiiviset tapahtumajärjestäjät löivät hynttyyt yhteen ja järjestävät laajan kulttuurikirjon Kontula! Live 2022 -tapahtumasarjan Kontulan ostarilla ja lähiympäristössä perjantaista lauantaihin 19.–20.8. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Kontula! Live 2022 tapahtumassa on tarjolla muun muassa kirjailijavieraita, elokuvaesityksiä ulkoilmassa, elektronista musiikkia ja Kontula-aukiolla lauantaina järjestettävä KontuFestari -retrotapahtuma, jossa on tarjolla iso kattaus koko perheen ohjelmaa ja muun muassa musiikkivieraita.

Tapahtumaa edeltää torstaina 18.8. klo 18–20 Helsingin yhteislyseossa Rintinpolulla järjestettävä varhaiskasvatuksen ja koulutuksen ilta, jossa vieraana on apulaispormestari Nasima Razmyar.

Kontulaan pääsee helposti Helsingin keskustasta metrolla.  Kontulan ostari sekä muut tapahtumapaikat sijaitsevat Kontulan metroaseman välittömässä läheisyydessä.

Kontula! Live 2022 -tapahtuman ohjelma

Kontula Book City

Alttaritaulu Abloy-avaimineen kiinnostaa edelleen

Perjantaina 19.8. klo 18–20 Mikaelinkirkolla (Emännänpolku 1)

Kirjailija, taidemaalari Hannu Väisänen saapuu ensimmäistä kertaa Kontulaan kertomaan maalaamansa Helluntain ihme -alttaritaulun syntyprosessista. Hän lukee otteita Taivaanvartijat (2013) romaanistaan ja kertoo myös yleisimmin kirkkotaiteesta. Lopuksi on mahdollisuus myös esittää aiheesta herääviä kysymyksiä Hannu Väisäselle.

Kirjailijan kaupunki -kävelykierros

Lauantaina 20.8. klo 11–17

Kirjailijan kaupunki -kävelykierroksella keskustellaan ja havannoidaan ympäristöä yhdessä Helsingissä asuvan kirjailija Hassan Blasimin kanssa. Iltapäivän aikana puhutaan Blasimin teoksista, kirjoittamisesta sekä tehdään huomiota ja kävellään Blasimin valitsema reitti Itä-Helsingissä. Tapaamisen jälkeen osallistujat kirjoittavat lyhyen tekstin kohtaamisen ja kävelyn herättämistä ajatuksista ja havainnoista. - Tekstejä käytetään pohjana kello 17.00 alkavassa Kirjoittaminen murrosajassa (vol.2) -tapahtumassa - mistä ja mitä kirjoitamme, kun maailma ja kirjallisuus on murroksessa.

Rajoitettu osallistujamäärä. Tapahtuman kielet arabia ja englanti.

Tiedustelut bookcitykontula@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/kontulabookcity

Kontula Urban Film Festival

Kontula Urban Film Festival on rouheiden ja elämänmakuisten kaupunkielokuvien festivaali, joka järjestetään neljättä kertaa Kontulassa.

Guled & Nasra (2021)

Perjantaina 19.8. klo 21.30, Paikka: Kontula-aukio.

Kesto: 82 minuuttia, Ikäraja: K12, Puhutut kielet: Somali, tekstitys suomi

Täältä tullaan elämä (1980)

Lauantaina 20.8. klo 21.30, Paikka: Kontula-aukio.

Kesto: 118 minuuttia, Ikäraja: K15, Puhutut kielet: Suomi

https://www.kuff.fi/

Facebook: https://fi-fi.facebook.com/kuffkontula/

Kontula Electronic

Elektronisen musiikin tapahtumasarja Kontula Electronic huipentuu perjantaina 19.8. järjestettävään tapahtumaan. Ohjelma sisältää runsaasti yllätyksiä myös elektronisen musiikin ulkopuolelta. Suurin osa esityksistä järjestetään ostarin sisäänkäynnillä olevassa lasikopissa. Kaikki esitykset ovat maksuttomia ja sopivat kaikenikäisille.

Lisätiedot: https://fi-fi.facebook.com/kontulaelectronic/

KontuFestari lauantaina 20.8.

Itä-Helsingin legendaarinen KontuFestari tekee monen vuoden tauon jälkeen paluun Kontulaan! Kontulan ostarin Kontula-aukiolla lauantaina 20.8. klo 12-20 järjestettävä maksuton retrotapahtuma sisältää perheille suunnattua ohjelmaa sekä tunnettujen artistien esityksiä.

Lisätietoa tapahtumasta ja Mellunkylän muistakin ajankohtaisista asioista:

https://fi-fi.facebook.com/VetoaJaVoimaaMellunkylaan/

Lue lisää tapahtumasta ja muista Mellunkylän asioista tuoreessa Mellunkylä-lehdessä:

https://www.e-julkaisu.fi/mellunkyla-lehti_2022

Mellunkylä on yksi neljästä kaupunkiuudistuksen pilottialueesta Malmin, Malminkartano-Kannelmäen sekä Meri-Rastilan lisäksi. Kaupunkiuudistus on uusi Helsingin kaupungin toimintamalli, jonka tavoitteena on kohentaa vanhojen asuinalueiden toimivuutta, viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta.

Lue lisää kaupunkiuudistuksesta:  uuttahelsinkia.fi/kaupunkiuudistus

Kuva: Kontulan ostarin pupu-hahmo on päätynyt myös Kontula Electronic -tapahtuman tunnukseksi. Kuvaaja: Marja Väänänen

Uutinen on julkaistu 12.8. ja sitä on päivitetty 15.8. ja 19.8.