Tyhjä koululuokka.

Kunta-alan mahdollinen lakko siirtyy – Helsinki varautuu lakon vaikutuksiin

Kunta-alan mahdollinen lakko pääkaupunkiseudulla siirtyy. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti 14.4., että lakon alkua siirretään kahdella viikolla. Toteutuessaan lakko järjestettäisiin 3.–9.5. Lakossa olisivat työntekijäjärjestöt JUKO, JHL ja Jyty, jotka antoivat 21. maaliskuuta pääkaupunkiseudun kaupunkeja koskevan lakkoilmoituksen. Ilmoitus koskee järjestöjen jäseniä, ja siten myös Helsingin kaupunkia ja sen toimintoja.

Toteutuessaan lakko vaikuttaisi laajasti Helsingin kaupungin palveluihin. Lakko vaikuttaisi erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen sekä kulttuurin ja vapaa-ajan palveluihin mutta myös sosiaali- ja terveystoimialan palveluihin.

Lakon aikana perusopetus keskeytettäisiin kokonaan. Myös iso osa Helsingin päiväkodeista olisi kiinni lakon aikana.

Perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon päivystys sekä kiirevastaanotot on rajattu lakon ulkopuolelle eli nämä palvelut toimisivat normaalisti myös mahdollisen lakon aikana.  

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palvelut olisivat lakon aikana pääsääntöisesti kiinni. Näin ollen  kirjastot, lukuun ottamatta Herttoniemen, Laajasalon ja Viikin omatoimikirjastoja, olisivat todennäköisimmin kiinni. Myös kulttuurikeskukset (Annantalo, Caisa, Malmitalo, Maunula-talo, Kanneltalo, Savoy, Stoa, Vuotalo), museot (HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Hakasalmen huvila, Työväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo), nuorisotalot ja sisäliikuntapaikat olisivat pääsääntöisesti kiinni. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tiedottaa, jos jokin toimipiste pystytään pitämään auki lakon aikana. 

Päivitämme tietoa lakon vaikutuksista Helsingin kaupungin palveluihin verkkosivuillemme.