Kuva: Leila Pullisen vestos Kevät ihmisessä. Kuvaaja: Hanna Kukorelli

HAM sijoittaa Laila Pullisen veistoksen Helsingin Musiikkitaloon

HAM Helsingin taidemuseo sijoittaa Laila Pullisen veistoksen Kevät ihmisessä, 1965 Musiikkitaloon. Veistos sijoitetaan Musiikkitalon sisälle rakennuksen kulmaan, jossa Mannerheimintie ja Kansalaistori kohtaavat. Syksyksi veistos myös valaistaan, jotta se näkyy illalla ja yöllä lasiseinän läpi. Kevät ihmisessä asennetaan paikoilleen Musiikkitaloon keskiviikkona 21. elokuuta.

Helsingin kaupunki tilasi Kevät ihmisessä -pronssiveistoksen Laila Pulliselta alun perin Kaija ja Heikki Sirenin suunnittelemaan Kallion virastotalon aulaan vuonna 1965. Kevät ihmisessä -veistos on ollut sijoitettuna myöhemmin myös Helsingin kaupungintalon ala-aulassa ja Helsingin kaupunginteatterissa.

Yli parimetrinen 320 kiloa painava Kevät ihmisessä -pronssiveistos muodostuu kahdesta naistorsoksi hahmottuvasta muodosta, jotka ovat selätyksin. Muotojen "siipiosat" ovat kiiltäviksi hiotut, ja pintadraperia on patinoitu. Teos kuuluu taiteilijan Primavera-veistosten sarjaan, joissa rinnastuvat Italian renessanssitaiteen allegoriat ja antiikin mytologiat. 

Kevät ihmisessä -veistoksen sijoitus Musiikkitaloon on osa yhteistyötä, jonka aikana HAM on sijoittanut kokoelmistaan Musiikkitaloon myös muun muassa Anna Retulaisen ja Henry Wuorila-Stenbergin maalaukset. Teokset ovat esillä Musiikkitalossa toistaiseksi. Teospaikat teoksille on katsottu yhteistyössä Musiikkitalon, Senaattikiinteistöjen ja Valtion taideteostoimikunnan kanssa.

Kuvanveistäjä, professori Laila Pullinen (1933-2015) oli yksi Suomen modernistisen kuvanveistotaiteen arvostetuimpia ja kansainvälisesti tunnetuimpia mestareita.

HAM pitää huolta helsinkiläisten yli 9000 teoksen taidekokoelmasta, joka levittäytyy Tennispalatsista ympäri koko kaupungin. Taidetta on siellä missä kaupunkilaiset, vierailijat, matkailijat ja kaupungin työntekijät päivittäin liikkuvat.

Lisää aiheesta:

HAMin uutinen


JAA