Kuvassa Kustaankartanon H2-osaston asukas Leena Suominen (kuva: Eliel Kilkki).

Lux Helsinki valohaaste on käynnissä 14. marraskuuta

Kolmatta kertaa järjestettävä #valohaaste käynnistyi torstaina 14.marraskuuta. Valohaasteen tavoitteena on valaista yhteisöllisesti pimeää vuodenaikaa, ja kaikki on kutsuttu mukaan. Teos voi olla mitä tahansa: se voi olla olemassa vain muutaman sekunnin ajan kuvanottohetkellä tai ilahduttaa ikkunalla läpi koko pimeän ajan. Vain mielikuvitus on rajana, kunhan teoksessa on tavalla tai toisella mukana valo. 

Lux Helsinki kannustaa kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset valaisemaan pimeää vuodenaikaa omilla valoteoksillaan. Valohaasteen tavoitteena on tuoda yhteisöllisesti valon voimaa talven keskelle.

Monipuolinen palvelukeskus Kustaankartano on ollut valohaasteessa mukana omilla valoviikoillaan ja paloheinäläinen päiväkoti Pikkusuo on rakentanut ikkunaansa yhdessä lasten kanssa päivittäin vaihtuvan joulukalenteri-ikkunan, jota lähialueen asukkaat ovat iltakävelyillä käyneet ihailemassa. Millainen teos voisi rakentua teidän toimistoonne tai kirjastoon, kulttuurikeskukseen, urheilukentälle tai vaikka nuorisotalolle? 

Valohaasteeseen voi osallistua kuka vain jakamalla Instagramissa kuvan valotaiteestaan #valohaaste-tunnisteella. Teos voi olla lähes mitä tahansa: se voi olla olemassa vain muutaman sekunnin ajan kuvanottohetkellä tai se voi ilahduttaa koko pimeän ajan. Vain mielikuvitus on rajana, kunhan teoksessa on tavalla tai toisella mukana valo. 

Valotaideteoksen voi tehdä mistä vain, mutta kannustamme hyödyntämään kotoa jo valmiiksi löytyviä materiaaleja ja suosimaan esimerkiksi led-lamppuja sähkönkulutuksen minimoimiseksi. Valoteoksen voi tehdä yksin, mutta ennen kaikkea haaste kannustaa yhdessä tekemiseen: teoksen voi suunnitella ja toteuttaa vaikka perheen, luokan tai taloyhtiön voimin. Eniten iloa teos tuottaa näkyvällä paikalla, kuten ikkunassa, pihalla tai parvekkeella.

Valohaaste on nyt käynnissä, ja se jatkuu Lux Helsingin yli. Lux Helsingin partneri SATO palkitsee kolme mieleenpainuvinta kuvaa S-Ryhmän lahjakortein tammikuun puolivälissä.

Lisää aiheesta:

Lux Helsinki 4.-8.1.2020

Instagram

Jouluinen Helsinki kutsuu nauttimaan

Lux Korkeasaari valaisee lumileopardien tulevaisuutta

JAA