Tuomiokirkko lux-valaistuksessa. Kuvaajana Marina Ekroos.

Lux Helsinki siirtyy vuoteen 2022

Valotaidefestivaali Lux Helsinkiä ei järjestetä tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi. Perinteisesti tammikuun alussa vietetylle tapahtumalle suunniteltiin koronaturvallisuuden huomioivaa hajautettua toteutusta helmikuulle. Kokoontumisrajoitusten jatkuessa pääkaupunkiseudulla tapahtuma on kuitenkin päätetty siirtää kokonaan alkuvuoteen 2022.

Kotimaista ja kansainvälistä valotaidetta monipuolisesti esittelevä Lux Helsinki on valaissut pimeintä vuodenaikaa jo yli kymmenen vuoden ajan. Rakastettu kaupunkifestivaali on kerännyt jopa puoli miljoonaa kävijää vuosittain. Suositun valohaasteen kautta Lux Helsinki on haastanut mukaan myös kaupunkilaisia ja yrityksiä.

“Lux Helsingin valmisteluun on käytetty tuhansia eri ammattilaisten työtunteja. Peruutuspäätös kirvelee, mutta tapahtuman siirtäminen ensi vuoteen on näissä oloissa ainoa mahdollinen ratkaisu. Tehty työ ei valu kokonaan hukkaan, sillä tammikuussa 2022 nähdään kaikkien aikojen valotaidekavalkadi”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

Vuoden 2022 valotaidefestivaalin ajankohdasta ja sisällöstä tiedotetaan tarkemmin syksyllä 2021. Lux Helsinki -tapahtuman järjestää Helsingin tapahtumasäätiö, ja teosten toteutuksesta on vastannut Sun Effects. 

Lisää aiheesta:

luxhelsinki.fi -verkkosivut