Nuorisoporukalla maski päällä.

Maskigäng-kampanja kannustaa nuoria kasvomaskin käyttöön TikTokissa

Nuoria kannustetaan kampanjan avulla käyttämään kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälejä on mahdoton pitää. Kampanja suunnataan nyt 15–19-vuotiaille, sillä heidän maskin käyttönsä on ollut toivottua vähäisempää. Kampanjassa mukana ovat Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupungit sekä HUS, HSL, TYKS ja Omnia.

Nuoruutta ei voi elää etänä, mutta sitä voi elää vastuullisesti

Kampanjan tarkoituksena on osoittaa ymmärrystä ja empatiaa nuorille, jotka elävät nuoruutta kaikkine käänteineen ja tärkeine tapahtumineen näinä poikkeuksellisina aikoina. Kampanjan viesti on, että nuoruutta ei voi elää etänä, joten maskien käyttö on tärkeää. #Maskigäng  -kampanjatunnisteen kautta nostetaan nuoret kaveriporukoineen kampanjan ytimeen.

Kampanja toteutetaan pääosin TikTokissa, jossa alleviivataan ääniraidan ja videokonseptin avulla maskien käytön tärkeyttä. Ääniraita ja sen pohjalta tehdyt videot lanseerataan TikTok-vaikuttajien avulla, ja kampanjasisällöt pyörivät myös muissa sosiaalisen median kanavissa.

Maskigäng -kampanja kannustaa nuoria videoiden tekemiseen

Maskigäng-kampanja innostaa nuoria tekemään omia versioitaan vaikuttajien #maskigäng-videoista, joissa tärkeänä elementtinä on maskien käyttö – koko kaveriporukalla.

– Kaverit ovat huipputärkeitä, ja haluankin rohkaista nuoria viettämään aikaa toistensa kanssa vastuullisesti. Nyt on tosi tärkeää pitää huolta itsestämme ja toisistamme, käytetään siis maskeja ja pestään käsiä, niin voimme minimoida pandemian leviämistä, kampanjassa mukana oleva TikTok-vaikuttaja Emilia Hakkarainen sanoo.

Maskigäng-kampanjan mainontaa nähdään pääkaupunkiseudulla HSL:n kulkuneuvojen screeneillä sekä sosiaalisen median kanavissa 16. marraskuuta alkaen. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä HUS, HSL, Omnia ja TYKS toteuttavat kampanjan yhteistyössä muutostoimisto Ellun Kanojen sekä TikTok-toimisto Sakean kanssa.

Lisätietoja kampanjastahus.fi/maskigang 
#Maskigäng-videot TikTokissa: TikTok / Maskigäng

Kuva: Maskigäng-kampanja