Ihmiset keskustelevat OmaStadin äänestyksestä Triplan kauppakeskuksessa.

OmaStadin äänestämiseen on tarjolla tukea

OmaStadin äänestäminen jatkuu 28. lokakuuta saakka. Kymmenissä äänestyspisteissä tarjotaan henkilökohtaista tukea sujuvan äänestämisen varmistamiseksi.

Tukea ja apua äänestämiseen on tarjolla useissa kaupungin toimipisteissä sekä tapahtumissa eri puolilla Helsinkiä. Mikäli äänestäjällä ei ole äänestämisessä tarvittavia pankkitunnuksia tai äänestäminen tuottaa muuten vaikeuksia, voi äänestää avustetusti henkilötodistusta näyttämällä (henkilökortti/passi, nuorilla kela-kortti). Lisäksi tietoa ja neuvontaa tarjoavat kaikki Helsingin kirjastot, asukastalot ja palvelukeskukset.

– Meille on tärkeää, että kaikilla kaupunkilaisilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua OmaStadin äänestämiseen. Olemme yhteistyössä kaupungin monien palveluiden sekä järjestökumppanien kanssa järjestäneet äänestyspisteitä eri puolilla kaupunkia, jotta kynnys äänestää ja vaikuttaa olisi mahdollisimman matala. Jos äänestämisessä on haasteita, kannattaa käydä äänestyspisteellä, kannustaa stadiluotsi Belinda Barbato.

Tervetuloa keskustelemaan ja äänestämään OmaStadista

– Minusta on hienoa, että OmaStadin toisella kierroksella myös ikäihmisten äänestysaktiivisuutta voidaan entistä paremmin tukea, sanoo Kampin palvelukeskuksen johtaja Tuija Epäilys.

Palvelukeskusasiakkailla ja seniorikeskusten asukkailla on mahdollista äänestää tuetusti henkilökunnan opastamana. Lisäksi kotihoidon asiakkailla on mahdollista saada äänestystukea henkilökunnan ja muun muassa etäryhmän kautta.

African Caren ja Somalikieliset ry:n edustajat tukevat jäseniään OmaStadin äänestyksessä. African Care ry järjestää naisille avoimia OmaStadin tapahtumia Meri-Rastilassa. Somalinkieliset ry jalkautuu Triplan kauppakeskukseen 10.–13.10.2021 ja ostoskeskus Puhokselle 14.–16.10.2021. Lisäksi Somalinkieliset ry:n jalkautuva tiimi on 18.–22.10.2021 kello 14–20 Kampin, Forumin ja Vuosaaren alueilla.

– Äänestyslinkki toimi mainiosti, ja oli kätevä äänestää. Ehdotukset löytyivät kivasti myös alueellisesti, mistä pidin kovasti. Jäljelle jäävä budjetti kertoi selkeästi, että onko vielä varaa ehdotuksille, kuvailee omaa äänestyskokemustaan Somalinkielisen ry:n puheenjohtaja Sagal Hassan.

Osallisuus on tärkeä osa Helsingin kaupungin toimintaa. Helsinki kutsuu kaupunkilaisia ja kumppaneitaan mukaan kehittämään kaupunkia, sen palveluita ja alueita. Helsinki on yhteisöllisyyden, vaikuttavien tekojen ja kohtaamisten paikka.

OmaStadin äänestämiseen liittyvissä ongelmatilanteissa sinua palvelee myös digituki numerossa 09 310 10011 (ma–pe klo 8–11 äänestyksen aikana 6.10.–28.10.2021).

Lue lisää:

Äänestyksen tuki ja tapahtumat

African Care ry

Facebook, Somalinkieliset

OmaStadi

Löydä tapasi osallistua ja vaikuttaa Helsingin kehittämiseen

Nicehearts – naapuriäidit 

Cultura-säätiö

Nuoret muslimit ry
 

Job’d toimintamalli


Kuva: Kimmo Brandt, Helsingin kaupungin aineistopankki.