Helsingin kaupungintalon ala.aulan tapahtumatori.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuus 27. marraskuuta - katso tallenne

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja linjauksistaan liittyen uusiin voimaanastuviin rajoituksiin ja suosituksiin. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tiedotustilaisuus järjestettiin perjantaina 27. marraskuuta kello 12–12.45.

Tilaisuudessa olivat paikalla Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston terveydenhuoltoyksikön päällikkö Mikko Floréen.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto perustivat pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 10. syyskuuta 2020. Sosiaali- ja terveysministeriön alueellista toimintamallia soveltavan ylimmästä johdosta koostuvan ryhmän tavoitteena on vahvistaa yhteistä tilannekuvaa sekä koordinoida ja valmistella alueellisia ja paikallisia toimia. Päätökset tekee jokainen toimija oman toimivaltansa puitteissa. Ryhmä tiivistää pääkaupunkiseudun koko koronakriisin ajan jatkunutta yhteistyötä.

Tilaisuus näytettiin suorana Helsinki-kanavalla ja Helsingin kaupungin Facebookissa.

Lisätietoja