Miehellä ja naisella maski päällään.

Pääkaupunkiseudun kaupungit käynnistivät annettujen koronasuositusten toimeenpanon

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestivät tänään torstaina 24. syyskuuta  toisen alueellisen koronakoordinaatioryhmän kokouksen.

Kokouksessa todettiin, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen. Kaupungit ryhtyvät tämän seurauksena toimeenpanemaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tämänpäiväisiä suosituksia.

Toisen asteen oppilaitosten ja lukioiden maskisuosituksen osalta pääkaupunkiseudun kaupungit linjaavat lähipäivinä yhdessä, miten ja milloin suositus toimeenpannaan.

Lisää aiheesta:

THL: Suositus kasvomaskien käytöstä on päivitetty - suositukseen on lisätty ohjeita tilanteeseen, jossa epidemia kiihtyy tai leviää
STM: Koronavirustilanne Suomessa: Ajankohtaista
Helsingin kaupunki: Helsinki – ajankohtaista koronasta

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä soveltaa organisoitumisessaan sosiaali- ja terveysministeriön alueellista toimintamallia. Ylimmästä johdosta koostuva ryhmä vastaa yhteisen tilannekuvan pohjalta päätöksenteon valmistelusta ja koordinaatiosta. Päätökset tekee jokainen toimija oman toimivaltansa puitteissa.
Ryhmä tiivistää olemassa olevaa koko koronakriisin ajan jatkunutta yhteistyötä. Helsingin kaupungilla on vastuu ryhmän toiminnan organisoinnista.

Kuva: Lauri Eriksson, HSL