Pääsiäistiput. Kuva: Seppo Laakso.

Pääsiäisenä ulkoillaan ja seurataan uusia etäpalveluja - kooste kaupungin palveluista

Helsinki-kanavalla on paljon viihdettä ja mm. jumppia joita voi katsoa ja harrastaa pääsiäisenä. Hyvä aika on myös kaivaa pyörä esiin ja huoltaa se kuntoon tai käyttää pyöräilyyn kaupunkipyöriä. Kotiseutupyöräilyreitit esittelevät Helsingin eri alueiden historiaa ja nähtävyyksiä. Reittejä on lähes 30, ja ne ovat 10–30 kilometrin pituisia. Korkeasaaren eläimiä voi seurata live-kameroiden välityksellä.

Kaupungin Vihreät sylit –sivusto opastaa kävelyretkille Helsingin puistoihin. Luonnossa liikkujan on hyvä tutustua Suomen Ladun vastuullisen ulkoilijan etikettiin.

Pääsiäisen kulttuurin ja vapaa-ajan vinkit helsinkiläisille

Helsingin kaupunki tarjoaa vaihtoehtoisia palveluja ja sisältöjä pääsiäisen viettoon. Etsi virtuaalisesti pääsiäismunia Oodin Veera-robotin kanssa, virittäydy pääsiäistunnelmaan opettelemalla maalaamaan munia tai osallistumalla klassiseen virtuaalikonserttiin. Lähde mukaan liikuntaseikkailuun Helsinki-kanavalla tai ulkoile Helsingissä ja bongaa nallejen suosikkikappaleet tai jättimäinen narsissimuna. Helsingin kaupunginmuseon kokoelmasivustolla voit tutustua helsinkiläisten pääsiäisen viettoon valokuvien, esineiden ja postikorttien kautta.

Kaupunkilaisten omatoimisia taidenäyttelykierroksia varten kaupungin taidemuseo HAM on koonnut kaikille avoimeen veistospankkiin kaikkiaan 480:n Helsingissä sijaitsevan veistoksen tiedot. Kaupunkilaisten iloksi on luotu myös valmiiksi suunniteltuja omatoimisia veistosreittejä erilaisten teemojen ympärille.

Pääsisäisenä on myös aikaa sukeltaa kirjojen ihmeelliseen maailmaan. Vaikka kirjastot ovat kiinni, voit yhä lainata kirjoja e-kirjoina.

Pääsiäisen normaaleista suosikeista on tänä vuonna suljettuina Talvipuutarha, Falkullan kotieläintila ja Haltialan tila.  Pääsiäiskokot Seurasaaressa ja Via Crucis on peruttu.

Suomenlinnassa käyntiä syytä välttää koronan ajan

Suomenlinnan hoitokunta suosittelee, että koronatilanteen takia vierailua Suomenlinnassa on hyvä välttää toistaiseksi. Matkailu- ja vapaa-ajan kohteen lisäksi linnoitus on kaupunginosa ja asuinalue, jossa asuu noin 800 ihmistä ja käy työssä satoja ihmisiä. Sekä heidän että muiden kansalaisten tartuntariskin vähentämiseksi emme tällä hetkellä suosittele muille käyntiä Suomenlinnassa.

Suomenlinnaan voi tutustua virtuaalisesti Skyviewssä. Siirry palveluun. Myös rakennusten historia kartan avulla pääsee virtuaaliselle matkalle linnoitukseen. Siirry karttaan.

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut pääsiäisenä

Terveysasemat (myös Kalasataman ja Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskukset) ovat kiinni pääsiäisenä 10-13.4. Kiirastorstaina terveysasemat ovat auki klo 8-16. Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus on auki kiirastorstaina klo 7- 16. 

Päivystys p. 116 117

Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan ympäri vuorokauden päivystyksessä. Soita ennen päivystykseen hakeutumista maksuttomaan numeroon 116 117.

Hammashoidon päivystys

Hammashoidon päivystys on Haartmanin sairaalassa, Haartmaninkatu 4, rakennus 12. Päivystys on auki pääsiäisenä 10.4.–13.4. klo 9–21. Ajanvaraus on auki klo 8–21, p. 09 471 71110. Yöpäivystys sijaitsee Töölön sairaalassa tapaturma-asemalla, Töölönkatu 40, p. 040 621 5699. Soita ennen kuin tulet päivystykseen.

Sosiaali- ja kriisipäivystys 24 h

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelevat pääsiäisenä ympäri vuorokauden. Sosiaalipäivystys, p. 020 696 006 ja kriisipäivystys, p. 09 310 44222.

Helsingin seudun joukkoliikenne pääsiäisenä 

Helsingin seudun liikenteen HSL:n joukkoliikenteessä liikennöidään tänä pääsiäisenä pääosin ainoastaan normaalin liikenteen mukaiset lähdöt.

  • Kiirastorstai 9.4.: Liikenne ajetaan torstain aikataulujen mukaisesti, paitsi lähijunilla joilla on perjantailiikenne.
  • Pitkäperjantai 10.4.: Liikenne ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaisesti. Lähijunilla L, P, K, T ja Z on pe-la yönä lisälähtöjä.
  • Pääsiäislauantai 11.4.: Liikenne ajetaan lauantain aikataulujen mukaisesti.
  • Ensimmäinen pääsiäispäivä 12.4.: Liikenne ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaisesti. Lähijunilla L, P, K, T ja Z on su-ma yönä lisälähtöjä.
  • Toinen pääsiäispäivä 13.4.: Liikenne ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaisesti.