Pormestari Juhana Vartiainen. Kuva: Pertti Nisonen

Pormestari Vartiainen osallistuu World Cities Summitiin Singaporessa

Pormestari Juhana Vartiainen osallistuu 31.7.–3.8.2022 Singaporessa järjestettävään World Cities Summittiin. Joka toinen vuosi järjestettävän tapahtuman teemana on tänä vuonna kaupunkien asuttavuus ja kestävyys ennalta-arvaamattomien ja pitkittyneiden haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen ja pandemioiden aikana. Tapahtuma kokoaa yhteen pormestareita, yritysjohtajia ja asiantuntijoita ympäri maailmaa.

Nelipäiväisen tapahtuman aikana pormestari Vartiainen osallistuu muun muassa globaaliin pormestareiden WCS Mayors Forumiin ja isännöi yhdessä Suomen Singaporen suurlähettilään ja Helsinki Partnersin kanssa kaksi tilaisuutta kansainvälisille sijoittajille investointien houkuttelemiseksi Helsinkiin. Lisäksi hän toimii kaupunkien kestävää rahoitusta käsittelevän “Sustainable Financing of Cities: A New Normal?” -paneelikeskustelun panelistina.

“Helsinki tavoittelee sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävää kasvua. World Cities Summit on erinomainen tilaisuus keskustella kaupunkien kohtaamista asuttavuuteen ja kestävyyteen liittyvistä haasteista ja ratkaisuista. Viemme omia oppejamme maailmalle ja kuulemme samalla muiden hyväksi havaituista käytännöistä. Osallistuminen tapahtumaan lisää Helsingin tunnettuutta ja vahvistaa kansainvälisiä verkostojamme. Kansainvälinen yhteistyö on meille tärkeää ja korostaa sitä, että kaikella mitä suurissa kaupungeissa tehdään on globaalia merkittävyyttä”, pormestari Vartiainen sanoo.

Ensimmäisen kerran vuonna 2008 järjestettyyn tapahtumaan on osallistunut yli 250 kaupunkia ympäri maailman. Tapahtuman järjestävät Singaporen Centre for Liveable Cities ja Urban Redevelopment Authority.