Koronaneuvontaa paikan päällä  kaupunkilaisten keskuudessa  vuonna 2020. Samat neuvojat palvelevat nyt myös puhelimitse.

Nyt voi kysyä koronasta somalin- ja arabiankielisestä puhelinneuvonnasta

Somalin- ja arabiankielinen koronapuhelinneuvonta palvelee numerossa 09 310 46300 arkisin kello 9-12. Soittajat voivat kysyä neuvoa muun muassa koronalta suojautumisesta, koronatestauksesta sekä rokotuksista.

Puheluihin vastaavat somalin- ja arabiankieliset neuvojat, jotka työskentelevät Helsingin kaupungin neuvontapalvelussa Helsinki-infossa.

Vieraskielisellä koroneuvonnalla haluamme saavuttaa ihmisiä, joita kirjallinen viestintä verkossa tai paperilla ei välttämättä tavoita. Puhelinneuvonnalla tarjoamme helpomman tavan kysyä neuvoa. Haluamme tavoittaa myös ne asiakkaat, joita emme koronainfopisteellämme tällä hetkellä tavoita, projektipäällikkö Minttu Lepänaho kertoo.

Suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi saa ohjeita kaupungin koronaneuvontapalvelun numerosta 09 310 10024. Tässä puhelinnumerossa palvellaan päivittäin kello 8-16. Puhelinneuvonta on tarkoitettu kaupunkilaisille, jotka kokevat altistuneensa koronavirukselle tai jotka oireiden perusteella arvelevat saaneensa tartunnan. Numeroon voi soittaa myös, jos omaisen altistuminen tai oireet huolettavat.

Lisää aiheesta
Helsinki-info

Koronapuhelinneuvonta/Sote suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
Coronavirus updates from Helsinki> Coronavirus information in different languages

03.02.2021 julkaistu uutinen päivitetty 18.10.2021 ja koronaneuvontapalvelun numero vaihdettu nykyiseen numeroon: 09 310 10024.

Kuva: Heta Ängeslevä