Jääkiekion MM-kisat Helsingissä ja Tampereella 13.-29.5.2022

Suomen yhdeksännet jääkiekon MM-kotikisat 13.−29.5.2022 pelataan Tampereella ja Helsingissä

Suomi isännöi miesten jääkiekon MM-kisoja 13.−29.5.2022. Suomen yhdeksännet MM-kotikisat pelataan Tampereella ja Helsingissä. 2022 Jääkiekon MM-kisojen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

MM-kisojen kisaorganisaatio on kisajärjestelyissä tällä hetkellä jopa hieman suunniteltua aikataulua edellä. Muun muassa kaupunkeja, areenoita, useita toiminnallisia kumppanuuksia ja muita suuria kokonaisuuksia koskevat sopimukset on tehty.

Huhtikuussa alkaa MM-kisojen vapaaehtoisten haku Helsinkiin ja Tampereelle. Vuoden 2022 MM-kisojen arvoina ovat vastuullisuus, hauskuus ja yhteisöllisyys. Kisojen kattoteemana on Making Miracles, jonka avulla halutaan tuoda esille muun muassa erilaisia jääkiekkoon ja yhteisöihin liittyviä ihmeitä.

Kisailmeeseen ja logoon on haettu inspiraatiota jääkiekolle ominaisista liikkeestä ja vauhdista sekä Suomen luonnosta ja revontulista. Kisailmeen on suunnitellut designtoimisto BOND.

Lipunmyynti käynnistyy tänään vip-paketeilla, päiväliput peleihin myynnissä syksyllä

MM-kisojen vip-pakettien myynti käynnistyi tänään. Kisojen päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin syksyllä 2021, kun kisojen virallinen otteluohjelma valmistuu. Lippuihin tulee laaja hintahaitari, käytössä on useita ottelu- ja katsomokategorioita.

Jääkiekon MM-kisojen tuotot käytetään suomalaisen jääkiekon kehittämiseen

MM-kotikisojen tuottoja on 2000-luvulla kohdistettu erilaisiin kehityshankkeisiin yli 17 miljoonaa euroa. Summalla on mahdollistettu mm. 160 ammattilaisen palkkaaminen seuroihin kehittämään seuratoimintaa ja tukemaan lasten ja nuorten valmennusta. Esimerkiksi 2012 MM-kotikisojen jälkeen käynnistetyn taitovalmentajaprojektin kautta Jääkiekkoliitto on tukenut 29 seuroissa toimivan lasten ja nuorten taitovalmentajan palkkausta 5000 000 eurolla.

Mitalisuunnittelukilpailu käynnistyy

Kisaorganisaatio käynnistää yhdessä Suomen Monetan kanssa kisojen palkintomitaleista avoimen suunnittelukilpailun, joka on käynnissä 21.1.−31.3.2021. Kisateemaan sopien mitalin kultauksessa on tarkoitus käyttää Lapin tunturikultaa.

Palkintomitalien suunnittelukilpailu

2022 Jääkiekon MM-kisat Suomessa - faktaa

  • Kisat järjestetään 13.−29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä 
  • Kisoissa pelaa 16 joukkuetta 
  • Otteluita pelataan kaikkiaan 64 kappaletta, kullakin joukkueella on seitsemän alkusarjaottelua 
  • Neljännesfinaalit pelataan Tampereella ja Helsingissä 
  • Semifinaalit sekä finaali- ja pronssiottelut järjestetään Tampereella 
  • Leijonat pelaavat ottelunsa Tampereella 
  • Kisakatsomoihin odotetaan puolta miljoonaa kisavierasta 
  • Miesten jääkiekon MM-kisoilla oli vuonna 2019 yhteenlaskettuna 1,6 miljardia TV-katsojaa

Kisojen tiedotuskanavat avautuvat 

2022 Jääkiekon MM-kisojen tiedotuskanavat avautuvat 21. tammikuuta. Käytössä ovat nettisivut sekä sosiaalisen median kanavista Instagram, Facebook ja Twitter.

Tapahtumasivujen uutinen kisoista