Susanna Laine.

Susanna Laine: "Helsingissä positiivisinta on yllätyksellisyys" – lue asukaslehden uusi numero.

Positiivisimmaksi helsinkiläiseksi valittu juontaja Susanna Laine kertoo juuri ilmestyneessä Helsingin kaupungin asukaslehdessä pitävänsä kotikaupunkinsa yllätyksellisyydestä ja vireydestä ympäri vuorokauden. Hän paljastaa lempipaikkansa ja muita kaupungin helmiä.

Asukaslehdestä voi lukea myös uudistuksista, jotka on toteutettu kaupunkilaisten toiveiden pohjalta osallistavan budjetoinnin eli OmaStadin varoin. Esimerkiksi Arabiaan rakennettiin tekonurmi ja kirjastoihin hankittiin 3D-tulostimia. OmaStadin uusi kierros starttaa kohta, joten helsinkiläisten kannattaa alkaa jo ideoida uutta.

Jätteiden lajittelu monipuolistuu ensi vuonna. Paljon tehdään jäterintamalla jo nyt: lue asukaslehdestä esimerkiksi älyroskiksista ja muoviroskan hyödyntämiseen tähtäävistä kokeiluista. Zero Waste Finland -yhdistystä luotsaava Taru Kehälinna valottaa nollahukka-ajattelua ja omia kierrätystapojaan.

Pyöräily sujuvoituu syksyllä kantakaupungissa, kun useilla yksisuuntaisilla kaduilla aletaan pyöräillä kahteen suuntaan.

Yläkoulujen ruokailua tehdään houkuttelevammaksi muun muassa taustamusiikilla. Tuunausta tarvitaan, sillä moni 8.–9.-luokkalainen lintsaa koululounailta. Päiväkotiruokailuakin uudistettiin: tarjolla on nyt enemmän kasviksia.

Tiedätkö ketkä suunnittelivat Olympiastadionin uudistukset? Muistitko, että toinen alkuperäisen stadionin suunnittelijoista oli olympiavoittaja? Kurkkaa uusimmasta numerosta muutkin keskeiset tiedot.

Ja mitä tekee yöluotsi? Salla Vallius kertoo työstään ja antaa vinkkejä Helsingin syysyöhön.

Kaupungintalo on kokenut monta muutosta matkallaan hotelli Seurahuoneesta päätöksenteon ytimeen. Parhaillaan vietetään arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnitteleman kaupungintalon osan 50-vuotisjuhlavuotta, ja sen kunniaksi lehti avaa ovet toimistokerroksiin ja suunnittelijoiden aatoksiin.

Lisää aiheesta:
Lehden pdf-versio

Kuva: Heli Blåfield