Kontulan skeittipuisto.

Pihasuunnistusta, eläimiä ja museoita syyslomalla

Helsingissä on syyslomalaisille tarjolla monenlaista nähtävää, koettavaa ja tekemistä sillä kaupunki järjestää ohjelmaa koululaiselle ja vähän vanhemmillekin 12.–16.10. Toimintaa löytyy ympäri kaupunkia – pihasuunnistuksesta Vuotalon ympäristössä muumit-aiheiseen sanataidetyöpajaan ja mykkäelokuviin Oodissa! Tapahtumapaikkoja ovat museot, kulttuurikeskukset, kirjastot, nuorisotalot ja liikuntapaikat. Koko syyslomatarjonta on koottu nuorten munstadi.fi-sivustolle.

Myös nuorisotaloissa tapahtuu syysloman aikana, niissä voi kokata, pelata, tanssia ja tehdä oman koreografien tai esimerkiksi katsoa elokuvia. Tarjolla on myös erilaisia turnauksia, maskityöpajoja, skeittikerhoja, retkiä ja paljon muuta avointa toimintaa.

Syysloma eläinten saarella

Syyslomalla, 10.-18.10. Korkeasaaressa nautitaan ulkoilusta, tutustutaan eläimiin opastetuilla kierroksilla ja seikkaillaan omatoimisilla reiteillä tutkien mm. kuinka talven lähestyminen vaikuttaa eläimiin. Korkeasaari on syysloman ajan avoinna klo 10-18, sisäänpääsy on avoinna klo 17 saakka.

Hiihtämään Kivikkoon, skeittaamaan Kontulan tai uimaan uimahalleihin

Syyslomalla harvoin Helsingissä on lunta, mutta Helsingissä pääsee hiihtämään huomattavan aikaisessa vaiheessa syksyä, kun Kivikon hiihtohalli (Savikiekontie 4) avasi ovensa sivakoijille maanantaina 5. lokakuuta. Aina hyvä vaihtoehto on myös käydä Helsingin uimahalleissa. Oletko jo testannut Kontulan uuden skeittipuiston?

Pihasuunnistusta kulttuurikeskuksissa ja Afrikka-teema Stoassa

Syysloma ja ei mitään suunnitelmia? Kulttuuri ja vapaa-ajan toimiala järjestää lapsille ja perheille pihasuunnistusta Kulttuurikeskuksissa. Suunnistamaan pääsee ohjatusti tai omatoimisesti hakemalla taloilta kartat ja tuloskortit. Omatoiminen suunnistus on mahdollista koko syyslomaviikon ajan (viikko 42). Kartat ja tuloskortit voi tulostaa nettisivuiltamme. Materiaali julkaistaan viikon 41 lopussa. Easysport

Puistoihin, ulkoilemaan ja luontoon

Kaupungin puistosivusto vie kävelyretkille pääkaupungin ihastuttaviin ja monimuotoisiin puistoihin. Ota puistot omaksesi!  Tutustua voi myös kierrellen Helsingin julkisiin taideteoksiin.

Taiteen kanssa et ole yksin - lomalla museoihin

Kaipaatko mukavaa tekemistä syyslomaviikolle? Ateneumin taidemuseo ja Apu Juniori kutsuvat kaikki alakoululaiset perheineen taiteen pariin. Ohjelmassa on lapsille tarkoitettuja Tiesitkö?-luentoja sekä Aikamatkalla-näyttelyintroja. Keskusteluopas on valmiina juttelemaan taiteesta museovieraiden kanssa. Ohjelma sisältyy museolipun hintaan – pääsy myös museokortilla tai Ateneumin ystävien jäsenkortilla. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille! Kansallismuseossa pääsee tutustumaan Muumeihin. Tarpeisto pääroolissa -näyttely avataan yleisölle 9.10. Teatterimuseossa. Oletko käynyt jo Suomen valokuvatataiteen museon uudessa näyttelytil K1:ssä Kämp Galleriassa? Urheilumuseo on avautunut 5.10. Olympiastadionilla. Tutustu Suomea rakentaneisiin urheilun tarinoihin täysin uudistetussa pysyvässä näyttelyssä!

Syysloman talk show

Syysloman kuumin talk show! Juontajana toimii Seksikäs Suklaa ja lauteilla istuu Sakkeking, Molybros ja illan kruunaa MadboiAlin keikka. Vieraana myös Iiris Heinonen, joka kertoo kuinka päästä somevaikuttajaksi. Katso live-stream suorana Tiivistämöltä ja osallistu keskusteluun. Seuraa myös Sakkekingin TikTokia, jos haluat päästä paikanpäälle yleisöksi. Bileet MunStadin youtubessa pe 16.10 klo 19-21. Syyslomachillaus

Syyslomalla Suokkiin

Tervetuloa syksyiseen Suomenlinnaan ulkoilemaan, syömään hyvin ja nauttimaan kulttuurista. Upea Unescon maailmanperintökohde tarjoaa jokaiselle jotakin. Hyppää lauttaan ja olet vartissa perillä!

Tekemistä syyslomalla:

Lisää aiheesta: