Finlandia-talo kesäpäivänä.

Terveysturvallisen valtuustoseminaarin järjestäminen onnistui koronapandemian keskellä

Kaupunginvaltuuston strategiatyön käynnistänyt valtuustoseminaari saatiin vietyä läpi terveysturvallisesti vallitsevassa koronatilanteessa. Valtuustoseminaari järjestettiin 12.-13. elokuuta lähi- ja etäseminaarin yhdistelmänä.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala teki ennen seminaaria arvion, jonka mukaan osittaisen lähiseminaarin järjestäminen on mahdollista. Keskeistä oli huomioida tilojen ja kulkureittien väljyys, jotka seminaarin pitopaikaksi valikoitunut Finlandia-talo pystyi hyvin tarjoamaan. Seminaarin aikana osallistujia muistutettiin turvaväleistä esimerkiksi tauoille siirryttäessä. Lisäksi osallistujat käyttivät kasvomaskeja ja käsidesin saatavuudesta oli huolehdittu.

Lähiseminaariin Finlandia-talolla osallistuivat kaupunginvaltuutetut ja rajoitettu määrä muita osallistujia. Läsnä Finlandia-talolla oli hieman alle 100 henkilöä. Suurin osa esimerkiksi viranhaltijoista osallistui seminaariin sen sijaan etäyhteydellä.

Valtuustoseminaarin avauspuheenvuoron piti pormestari Juhana Vartiainen, jonka jälkeen kuultiin strategiatyön pohjustamiseksi esityksiä ja puheenvuoroja mm. kaupungin toimialajohtajilta. Seminaarin esitysmateriaalit löytyvät täältä.

Kuva: Lauri Rotko