Tuomaan Markinoilla on ihailtu karusellia aiempina vuosina Kauppatorilla.

Aleksin jouluvalot syttyivät, Tuomaan Markkinoita vietetään Kauppatorilla

Helsingin joulukausi käynnistyy lauantaina 27. marraskuuta, kun Tuomaan Markkinat avautuu yhdessä Aleksanterinkadun joulukadun kanssa. Joulutori on avoinna Kauppatorilla päivittäin aina 22. joulukuuta saakka. Luvassa on myös sirkus- ja musiikkiesityksiä.

Tuomaan Markkinat kokoaa jälleen yhteen yli 100 käsityöläistä ja pientuottajaa myymään vastuullisesti tuotettuja lahja- ja ruokatuotteita. Mantan patsaan ympäristöön levittäytyvällä ravintolapihalla kauden herkkuja tarjoilee 11 ravintola- ja kahvilatoimijaa. Markkinoita vietetään poikkeuksellisesti Kauppatorilla Senaatintorin valaisinremontin vuoksi.

Tuomaan Markkinat on yhdessä joulukadun kanssa Helsingin joulun sydän. Markkinat tarjoavat paitsi jouluista tunnelmaa, myös tärkeitä mahdollisuuksia hankkia vastuullisia tuotteita suoraan niiden tekijöiltä, pormestari Juhana Vartiainen sanoo.

Joulutorilla saattaa törmätä myös joulukiireiden keskellä ilahduttaviin musiikki- ja sirkusesityksiin. Cirko – Uuden sirkuksen keskus yllättää taidokkaalla nykysirkuksella, ja luvassa on myös musiikkiesityksiä laidasta laitaan. Ohjelmaa on luvassa päivittäin ravintolapihalla. Tarkemmat esiintyjätiedot löytyvät Tuomaan Markkinoiden verkkosivuilta.

Perheen pienimpiä puolestaan viihdyttävät perinteinen karuselli sekä uusi Joulumysteeri-mobiilipeli. Yhdessä vanhempien kanssa pelattavassa pelissä tutustutaan Helsingin joulun historiaan auttamalla Tohelo-tonttua selviytymään joulujärjestelyiden haasteista. Peli toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa, ja sitä voi pelata markkinoiden ajan maksutta osoitteessa joulumysteeri.fi.

Tuomaan Markkinat on vastuullinen joulutapahtuma, jonka ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla.

Tuomaan Markkinoilla kiinnitetään myös erityistä huomiota koronaturvallisuuteen. Markkina-alue on suunniteltu mahdollisimman väljäksi, ja asiakkaiden toivotaan hyödyntävän markkinoiden laajat aukioloajat kokonaisuudessaan. Hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomioita. Tuomaan Markkinoiden ravintolapihalla Mantan patsaan ympäristössä on sunnuntaista 28.11. lähtien käytössä koronapassi aina kello 16 alkaen. Joulutorin Kauppatorin puoleisella alueella vierailuun ei tarvita koronapassia.

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Kauppatorilla 27.11.–22.12.2021 ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 10–20. Itsenäisyyspäivänä 6.12. poikkeusaukioloajat klo 11–16.
Markkinoille on vapaa pääsy.


Lisää aiheesta:
Ohjeita turvalliseen kaupankäyntiin
tuomaanmarkinat.fi

Kuva: Helsingin Tapahtumasäätiö

Uutinen on julkaistu 25.11. ja sitä on päivitetty 26.11. ja 29.11.