Tuomaan markkinat Senaatintorilla

Tuomaan Markkinat peruttu koronavirustilanteen vuoksi

Helsinki on pandemiatilanteen leviämisvaiheessa ja kaikki yleisötilaisuudet on Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä kielletty 30. marraskuuta alkaen. Tuomaan Markkinoiden oli määrä avautua 5. joulukuuta Senaatintorille. Koronavirustilanteesta johtuen markkinat perutaan. Markkinamyyntiä pyritään järjestämään osin digitaalisesti ja sosiaalisessa mediassa.

Tuomaan Markkinat vaatii vuosittain kymmenien kumppanien ennakkotyötä. Itse tapahtuma kokoaa satoja toimijoita luomaan joulutapahtuman Helsinkiin. Helsingin tapahtumasäätiö kunnioittaa tehtyä työtä ja korvaa alihankkijoille tähän asti tapahtuman järjestelyistä syntyneet kulut. Peruutuksesta aiheutuu Helsingin tapahtumasäätiölle arviolta yli 200 000 euron suuruiset tappiot.

Silti pahimmin peruutus iskee markkinoiden kauppiaisiin ja ravintoloihin. Melkein 100 pientuottajaa on valmistautunut joulumarkkinoihin valmistamalla tuotteita keväästä saakka. Tutkimme nyt tapoja auttaa tuottajia myymään tuotteitaan digitaalisesti Tuomaan Markkinoiden kanavien avulla joulukuun aikana. Tiedotamme toimista pian kanaviemme kautta, sanoo Petra Majander, Helsingin tapahtumasäätiön myynti- ja markkinointijohtaja.

Toivomme, että mahdollisimman moni saa jouluna kotimaisten pientuottajien laadukkaita lahjoja ja nauttii helsinkiläisten ravintoloiden jouluherkuista.

Tuomaan Markkinoiden ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyö toteutuu markkinoiden peruutuksesta huolimatta. Kaupunginmuseon ikkunassa ja verkkosivuilla herätetään muistojen joulut henkiin 24 tarinaa joulusta -videon avulla. Video esittelee helsinkiläisiä joulunviettotapoja eri vuosikymmeniltä. Sisällöt nostetaan esille myös joulukalenterissa, joka toteutetaan museon ja markkinoiden sosiaalisen median kanavissa joulukuun ajan.

Lisää aiheesta

Tuomaan Markkinat
Torikorttelit

Kuva: Mika Lappalainen