Jalkapallon UEFA Super Cup pelataan Stadikalla 10. elokuuta – Kansalaistorin Fan Festivalilla pääsee ottelutunnelmaan

Kansainvälisen jalkapalloyleisön katse keskittyy 10. elokuuta Helsinkiin, kun UEFA Super Cupin voittaja ratkaistaan Olympiastadionilla. Huippuottelussa kohtaavat toisensa hallitsevat Mestarien liigan voittaja Real Madrid Espanjasta ja Eurooppa-liigan voittaja Eintracht Frankfurt Saksasta. Eurooppalaisen seurajalkapallokilpailun finaali pelataan Suomessa ensimmäistä kertaa.

Ottelun liput on myyty loppuun, mutta jalkapallotunnelmaan voi mainiosti päästä myös Kansalaistorin UEFA Super Cup Fan Festivalilla 9.–10.8. Fan Festivalille on vapaa pääsy ja se on avoinna tiistaina 9.8. klo 11–20 ja keskiviikkona 10.8. klo 11–01.

Fan Festivalin ohjelman keskeisin osa on tietysti itse Super Cupin finaaliottelu, jota voi seurata Fan Festivalin alueella keskiviikkona klo 22 alkaen. Lisäksi Fan Festival täyttää Kansalaistorin livemusiikilla ja jalkapalloaiheisilla aktiviteeteilla. Livemusiikista vastaa tiistaina UEFA Fan Festival House Band ja keskiviikkona Anna Abreu. Lisäksi itse ottelun puoliajalla esiintyy Darude. Festivaalialueella on luvassa myös muun muassa jalkapallotennistä ja freestyle futaajia opettamassa kikkojaan. Keskiviikkona Fan Festivalissa voi myös virittää äänet ottelua varten kuntoon yhteislaulukaraokessa.

UEFA Super Cupin, Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan voittopokaalit ovat myös nähtävillä ennen ottelua Fan Festivalilla tiistaina 9. elokuuta ja keskiviikkona 10. elokuuta klo 11–19. Tarjolla on siis mahdollisuus kuvauttaa itsensä näiden himoittujen pokaalien kanssa.


UEFA Super Cupissa kohtaavat hallitsevat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat

UEFA Super Cupia on pelattu vuodesta 1972 asti. Ottelu pelattiin aluksi perinteisesti aina Monacossa, mutta vuodesta 2013 alkaen sen isäntäkaupunki on vaihtunut vuosittain. Hallitseva UEFA Super Cup voittaja on lontoolainen Chelsea.

Tutustu tarkemmin UEFA Super Cupiin ja Fan Festivalin ohjelmaan Palloliiton sivuilla: https://www.palloliitto.fi/uefasupercup2022


Vaikutuksia Helsingin keskustan liikenteeseen keskiviikkona

Helsingin poliisi kertoo, että Super Cup jalkapallo-ottelu vaikuttaa Helsingin keskustan liikenteeseen keskiviikkona.

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt käynnistyvät Olympiastadionin ja Mäntymäenkentän alueella keskiviikkona 10.8.2022 kello 08.

Liikenne suljetaan portaittain seuraavasti:
08:00 Pohjoinen Stadiontie ja Hammarskjöldintie suljetaan autoliikenteeltä
09:00 Mäntymäentie suljetaan autoliikenteeltä
16:00 Kevyenliikenteenväylä Olympiastadionin länsipuolella suljetaan
16:30 Mäntymäentie suljetaan takseilta ja huoltoliikenteeltä
18:00 Mäntymäentie suljetaan kaikelta liikenteeltä

Liikennehaitta alueella päättyy keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Fanien kulkue vaikuttaa keskustan liikenteeseen keskiviikkona

Eintracht Frankfurtin kannattajien marssi aiheuttaa keskustan alueella merkittävää liikennehaittaa keskiviikkona noin kello 18:30 alkaen. Kulkue lähtee liikkeelle Kaisaniemenpuistosta ja kulkee reittiä Rautatientori – Kaivokatu – Mannerheimintie – Paavo Nurmentie – Olympiastadion. Poliisi ohjaa liikennettä marssin aikana.

Dronen lennättämistä rajoitetaan

Poikkeuksellisten liikennejärjestelyjen lisäksi kauko-ohjattujen miehittämättömien ilma-alusten eli dronejen lennättämistä rajoitetaan ottelun aikana Olympiastadionin alueella. Lentorajoitukset alkavat keskiviikkona 10.8. kello 18:00 ja päättyvät klo 03:00 torstaina 11.8. Tilapäinen lentokieltoalue on 500 metrin säteellä Olympiastadionista, mikä kattaa karkeasti arvioiden Töölönkatu – Nordenskiöldinkatu – Vauhtitie – Helsinginkatu sisäpuolelle jäävän alueen. Tarkempi kartta lentokieltoalueesta löytyy alta.

Poliisi suosittelee välttämään otteluun saapumista omilla ajoneuvoilla, saapumaan paikalle hyvissä ajoin, ja tutustumaan tapahtuman.

Lue täältä poliisin tiedote.