Jalkapalloilijoita Helsinki Cupissa. Kuva: Paavo Jantunen

Jalkapallon UEFA Super Cup pelataan Stadikalla 10. elokuuta – voittopokaali on nähtävillä Helsinki Cupissa

Kansainvälisen jalkapalloyleisön katse keskittyy ensi elokuussa Helsinkiin, kun UEFA Super Cupin voittaja ratkaistaan Olympiastadionilla 10. elokuuta. Ottelussa kohtaavat toisensa hallitsevat Mestarien liigan voittaja Real Madrid Espanjasta ja Eurooppa-liigan voittaja Eintracht Frankfurt Saksasta. Eurooppalaisen seurajalkapallokilpailun finaali pelataan elokuussa Suomessa ensimmäistä kertaa.

UEFA Super Cupin pokaali on mahdollista nähdä kesän aikana juniorijalkapalloturnauksissa ympäri Helsinkiä. Ensimmäisen kerran pokaali oli näytillä Stadi Cupissa kesäkuussa ja seuraavan kerran pokaalia voi ihailla Helsinki Cupissa keskiviikkona 13. heinäkuuta ja torstaina 14. heinäkuuta. Pokaali on esillä Käpylässä Helsinki Cupin Love The Ball Center -alueella klo 9–16.30. Käpylässä ovat lisäksi nähtävillä myös jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittopokaalit. Turnausvieraat pääsevätkin halutessaan kuvauttamaan itsensä kolmen komean ja tavoitellun pokaalin kanssa.

Helsinki Cup on Stadin futiskesän kruununjalokivi ja se palaa tänä kesänä jälleen parin koronakesän suppeampana pelatun turnauksen jälkeen isosti kansainväliseksi jalkapalloturnaukseksi. Mukana turnauksessa on yli 1620 joukkuetta ja 23 000 pelaajaa ympäri maailmaa. Otteluita turnauksessa pelataan noin 4800. Joukkueita on yhteensä 12 maasta, kaukaisimmat turnausjoukkueet tulevat Brasiliasta, Meksikosta ja Mongoliasta. Helsinki Cup tuleekin täyttämään 11.–16.7. ajaksi suurelta osin jalkapallokentät ympäri kaupunkia ja sen otteluohjelmiin voit tutustua tästä.

UEFA Super Cupin voittopokaalin sekä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pokaalit voi nähdä vielä ennen ottelua elokuussa myös UEFA Super Cupin Fan Zonella Kansalaistorilla tiistaina 9. elokuuta ja keskiviikkona 10. elokuuta. Fan Zonella tulee olemaan myös paljon muuta jalkapalloaiheista oheisohjelmaa osana kesän suurta futisjuhlaa.

UEFA Super Cupissa kohtaavat hallitsevat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat

UEFA Super Cup pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Ottelu pelattiin aluksi perinteisesti aina Monacossa, mutta vuodesta 2013 alkaen sen isäntäkaupunki on vaihtunut vuosittain. Hallitseva UEFA Super Cup voittaja on lontoolainen Chelsea.

Ottelun lipunmyynnistä tiedotetaan erikseen.