Kaksi tyttöä tekemässä koulutehtäviä koulun pihalla.

Uusi sivusto auki ihmisoikeuksien päivänä

Helsinki on tänään julkaissut Ihmisoikeuksien Helsinki -sivuston, jossa on kootusti tietoa kaupungin palveluja ja henkilöstöä koskevasta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä. 

Ihmisoikeuksien Helsinki kokoaa yhteen tietoa kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä. Sivusto on suunnattu sekä asukkaille että kaupungin työntekijöille. Löydät sivustolta esimerkiksi kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat, eri tapoja edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kaupungin työntekijänä sekä tietoa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotoimikunnista ja vammais- ja vanhusneuvostoista.

Tutustu uuteen sivustoon täällä.

Helsingin kaupunki on viimeisten vuosien aikana korostanut ihmisoikeuksien merkitystä kuntatasolla erityisesti yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon näkökulmasta. Kaupunki on vahvistanut omaa ihmisoikeustyötään organisaatiorakenteissa, päätöksenteossa, henkilöstöasioissa ja palveluissa.

Helsinki jatkaa määrätietoisesti työtään kaikkien kaupunkilaisten ihmisoikeuksien ja henkilöstön monimuotoisuuden edistämiseksi.

Torstaina 10. joulukuuta vietetään kansainvälistä ihmisoikeuksien päivää. 72 vuotta sitten YK:n yleiskokous hyväksyi ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen, joka on toiminut myöhemmän ihmisoikeustyön perustana.

Lue lisää:

Ihmisoikeuksien Helsinki -sivusto

YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus

Kuva: Laura Oja, Helsingin kaupungin aineistopankki.