Kasvomaskien pussitusta.

Vähävaraisille tarkoitettujen maskien jakelupisteisiin muutoksia

Helsingissä kasvomaskien jakelupisteissä on vältytty ruuhkilta ja maskeja on riittänyt hakijoille kaikissa pisteissä 21. elokuuta käynnistyneen jakelun alusta alkaen. Kankaisia maskeja neljän kappaleen paketeissa on tähän mennessä jaettu Helsingissä noin 26 000 henkilölle.

Kävijämäärät ovat kuitenkin vähentyneet yleiseen jakeluverkostoon kuuluneissa pisteissä, kuten seurakuntien ja järjestöjen tiloissa. Tämän johdosta jakelu päätetään näissä pisteissä 14. syyskuuta alkaen.

Jakelu kuitenkin jatkuu edelleen sosiaali- ja terveystoimialan normaalin asiakastoiminnan yhteydessä. Lisäksi maskeja on saatavilla niitä tiedusteleville jatkossakin seuraavissa pisteissä: Malmin asukastalo, Kumppanuustalo Hanna ja Pihlajamäen lähiöasema. Jakelu tapahtuu näissä pisteissä normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Maskeja on vielä tällä viikolla saatavissa myös SPR Herttoniemen pisteessä (Siilitie 7 T) perjantaina 11. syyskuuta kello 15–19 ja SPR Itä-Helsingin pisteessä (Korsholmantie 9 G) sunnuntaina 13. syyskuuta kello 12–16.

Kasvomaskien käyttämistä suositellaan tartuntojen vähentämiseksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. THL suosittelee käyttöä seuraavissa tilanteissa: 

  • joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. 

Tarkemmat tiedot Helsingin jakelupisteistä

hel.fi/kasvomaskit

Lisätietoja

Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille

Kuva: Virpi Peltola.