Karttakuva Aleksis Kiven kadun liikennemuutoksista. Kuva: NCC Suomi Oy.

Aleksis Kiven kadun liikennejärjestelyihin muutoksia toukokuussa

NCC Suomi Oy rakentaa Vallilaan Aleksis Kiven kadun ja Kustaankadun risteykseen uuden toimistorakennuksen, mikä aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä alueen liikenteelle.  Jotta työmaa ja vieressä kulkeva liikenne saadaan sovitettua yhteen, Aleksis Kiven kadulta on kaadettu neljä puuta.

Marraskuussa 2020 alkaneessa hankkeessa puretaan rakennus Nordean kampukselta osoitteesta Aleksis Kiven katu 5 ja sen tilalle rakennetaan uusi toimistorakennus. Rakennuksen sisäpurku on jo käynnissä ja rungon purku alkaa 10.5. alkavalla viikolla. Uuden talon rakentaminen käynnistyy heti purkutöiden jälkeen, ja talo valmistuu helmikuussa 2024.

Aleksis Kiven kadun työmaan vuoksi poikkeusreitillä ollut bussiliikenne palautetaan toukokuun alussa normaalille reitilleen, ja samalla alkaa uusi työmaavaihe, jonka vuoksi tulee pieniä muutoksia autojen, pyörien ja jalankulkijoiden reitteihin.

Poikkeusjärjestelyjä on erityisesti Aleksis Kiven kadun ja Kustaankadun liikenteessä

Työmaasta johtuvat liikennejärjestelyt tulevat voimaan toukokuussa ja ovat näillä näkymin voimassa vuoden 2022 loppuun asti.

Aleksis Kiven kadulla idästä länteen päin kulkeva autoliikenne siirretään kadun keskellä kulkevan pyörätien tilalle. Pyörätie on jo siirretty kulkemaan etelänpuoleisen ajoradan reunaan. Vain pyöräliikenteelle tarkoitettu reitti on eristetty muusta liikenteestä raskassuojin.

Autolla ja pyörällä Teollisuuskadulta Kustaankadulle käännyttäessä läpiajo Aleksis Kiven kadulle on kielletty. Kiertotie kulkee Satamaradankadun kautta Fleminginkadulle ja sieltä Aleksis Kiven kadulle.

Työmaata reunustavat jalkakäytävät Aleksis Kiven kadun pohjoisen ja Kustaankadun länsipuolella ovat poissa käytöstä koko työmaan ajan. Jalankululle on tehty uusi suojatie Aleksis Kiven kadun yli etelänpuoleiselle kävelytielle.

HSL:n runkolinjat 500 ja 510 ovat olleet poikkeusreitillä Pasilaan päin marraskuusta 2020 lähtien työmaan vuoksi.  Bussiliikenne palautetaan tavalliselle reitilleen 3.5. alkavan viikon aikana. Uusista liikennejärjestelyistä ei aiheudu haittaa julkiselle liikenteelle.

Liikennejärjestelyjen mahdollistamiseksi Aleksis Kiven kadun keskellä kulkevaa pyörätietä reunustavista puista on kaadettu neljä kappaletta. Kaadettujen puiden tilalle istutetaan uudet puut viimeistään muutaman vuoden päästä, kun Aleksis Kiven kadulle suunniteltava katuremontti toteutuu.

Liikennejärjestelyt kartalla:


Melua aiheuttavat työt alkavat heinä-elokuussa

Hankkeen aikana tulee olemaan useampia melua aiheuttavia työvaiheita. Ensimmäinen melutyöksi luokiteltava työvaihe on ponttiseinän lyönti ja suihkupaalutus, joiden työt tehdään arviolta heinä- elokuun vaihteessa 2021. Töiden kesto on yhteensä viisi viikkoa.

Meluavat työt tehdään meluilmoituksen mukaisesti arkisin kello 7-18 ja lauantaisin kello 7-16 välisenä aikana. NCC Suomi Oy tiedottaa meluavista työvaiheista naapuritiedottein.