Etu-Töölössä aloitetaan heinäkuussa valaistuskaapeleiden uusiminen

Etu-Töölössä alkaa maanantaina 4. heinäkuuta 2022 urakka, jossa uusitaan ulkovalaistuksen kaapelointeja sekä ripustuspylväitä usealla kadulla. Urakka kestää vuoden loppuun saakka.

Urakan aikana uusitaan vanha, vikaherkkä valaistusverkko. Töiden avulla varmistetaan, että valot toimivat luotettavasti myös tulevaisuudessa. Samalla saneerataan Helen Sähköverkko Oy:n sähköverkkoa yhteiskaivuuhankkeena.

Kaapelointeja uusitaan Pohjoisella Rautatiekadulla, Arkadiankadulla, Aurorankadulla, Freesenkadulla, Dagmarinkadulla, Fredrikinkadulla, Lutherinkadulla, Temppelikadulla, Nevanderinkadulla, Oksasenkadulla, Tunturikadulla, Museokadulla, Minervanpolulla, Apollonkadulla, Vänrikki Stoolin kadulla, Töölönkadulla ja Cygnaeuksenkadulla.

Työt alkavat urakka-alueen pohjoisosasta, ks. vaiheistuskartta. Tarkoituksena on, että urakka on valmis vuoden loppuun mennessä.

Työt vaikuttavat erityisesti pysäköintiin

Töillä on vaikutuksia erityisesti pysäköintiin. Pysäköintipaikat poistetaan käytöstä kultakin urakka-alueen kadulta silloin, kun siellä tehdään töitä.

Töillä ei ole vaikutuksia joukkoliikenteen reitteihin eikä aikatauluihin. Kokonaisia katuja ei suljeta, mutta jalkakäytäviä suljetaan suojaputkien asennuksen vuoksi. Kulku kiinteistöihin turvataan.

Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7–18 välillä. Töistä aiheutuu tavanomaista rakennusmelua. Asfaltin sahaaminen ja kallion kiilaaminen aiheuttavat eniten melua. Työalueet rajataan aidoilla, jotta alueella liikkuminen on turvallista.

Urakoitsijana toimii Suomen Energia-Urakointi Oy.