Katujen puhdistusta Töölössä

Helsinki jatkaa lumitöitä – asuinkaduilla vielä tekemistä

Helsingin kaupunki jatkaa lumenputsausta parin viikon takaisen lumipyryn jäljiltä. Pääkatujen ja joukkoliikennekatujen ajoradat ovat jo hyvässä kunnossa, asuinkatujen puhdistus jatkuu. Tähän mennessä kaupungin ylläpitämille lumenvastaanottopaikoille on tuotu noin 40 000 lumikuormaa. Koossa on pian normaalin lumitalven määrä eli noin 50 000 kuormaa.

Lumenajo ja katujen siivous on jatkunut koko viikonlopun ajan ja työtä jatketaan edelleen. Tammikuun puolivälissä sataneen pyryn jäljiltä siivottavaa on kuitenkin paljon edelleen jäljellä. Lisäksi uudet lumisateet ja muuttuneet kelit ovat aiheuttaneet kunnossapitäjille lisätyötä. Tästä syystä esimerkiksi joukkoliikennekatujen jalkakäytävillä saattaa olla vielä puhdistamattomia osuuksia.

Kaupunki auraa ensin pääkadut ja joukkoliikennekadut. Tämän jälkeen vuorossa ovat asuinkadut. Niiden osalta putsaus ja lumenajo jatkuu vielä viikkoja, ja tekemätöntä työtä on vielä paljon jäljellä. Muun muassa näkemät risteysalueilla ja suojateiden kohdilla ovat heikentyneet lumikasojen vuoksi.

Siirrä autosi lumenputsauksen tieltä

Kaupunki on aloittanut myös siirtokehotuskylteillä tehdyt katujen siivoukset. Asukkaiden on nyt hyvä seurata aktiivisesti ajoneuvojen siirtokehotuksia ja siirtää autonsa, jotta auraaminen onnistuu. Siirtokehotuksia voi seurata myös verkossa tai ne voi tilata tekstiviesteinä osoitteesta http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/

Erityistoimet käyttöön

Selvitäkseen lumiurakasta Helsingin kaupunki on ottanut käyttöön erityistoimia. Keskustaan on avattu kaksi väliaikaista pysäköintipaikkaa, jotka sijaitsevat Hietaniementorilla ja Kampintorilla. Lisäksi kaupunki on perustanut tilapäisiä lumenvarastointipaikkoja.

Uusien väliaikaisten pysäköintipaikkojen perustamista selvitetään.

Palautteiden käsittelyssä ruuhkaa

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta (hel.fi/palaute). Runsas lumentulo on ruuhkauttanut kaupunkiympäristön asiakaspalvelun.  Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan työsuunnitelman ja sään mukaan mahdollisimman pian.

Lue lisää katujen talvikunnossapidosta
hel.fi/lumi