Matonpesulaituri.

Kaikkia matonpesupaikkoja ei ehditä avata vapuksi

Helsingin kaupungin matonpesupaikat on avattu yleensä vapuksi, mutta tänä keväänä osan niistä avaaminen lykkääntyy.

Osa matonpesupakoista avataan totuttua myöhemmin pitkään jatkuneiden yöpakkasten sekä korjaustöiden vuoksi. Lisäksi kunta-alan mahdollinen lakko vaikuttaa pesupaikkojen avaamiseen.

Mattoja pääsee kuitenkin pesemään jo useassa paikassa. Käytössä ovat Tammisalon, Sörnäisten, Tervasaaren, Katajannokan ja Kaivopuiston mattolaiturit. Lisäksi vapuksi käyttöön saadaan Marjaniemen, Vartiokylän, Mestaritallin ja Humallahden laiturit.

Sen sijaan Lauttasaaren ja Munkkiniemen mattolaiturit sekä Pukinmäen matonpesupaikka avautuvat vasta vapun jälkeen.

Lauttasaaren mattolaituri avataan vapun jälkeisellä viikolla, kun kulkusilta saadaan nostettua paikoilleen. Munkkiniemen mattolaiturille tehdään uusi kulkusilta, haruspuut, vaijerit sekä kuivaustelineet, joten pesupaikan avaaminen menee toukokuun puoleenväliin. Pukinmäen matonpesupaikka avataan 10. toukokuuta.

Helsingin rannoilla on yhteensä 12 matonpesulaituria, joiden lisäksi Pukinmäessä on kuivan maan matonpesupaikka. Pesupaikkojen vieressä on kuivausmankelit, joiden avulla pesun jälkeen voi matoista puristaa enimmän veden pois. Mattojen kuivaukseen on käytettävissä myös telineet.

Lisätietoa Helsingin matonpesupaikoista

Kuva: Seppo Laakso