Karttakuva Sturenkadun ja Helsinginkadun risteyksestä.

Katutyö Sturenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä haittaa liikennettä Alppiharjussa 4.4. alkaen

Sturenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä alkaa huhtikuun alussa katutyö, jossa uusitaan raitiotiekiskoja sekä saneerataan vesihuoltoa. Työalueena on Sturenkatu Helsinginkadun ja Wallininkadun välillä. Työt vilkkaassa risteyksessä aiheuttavat haittaa liikenteelle.

Urakassa uusitaan Sturenkadun molemmat raitiotiepysäkit sekä molemmat bussipysäkit. Sturenkadulle rakennetaan Helsinginkadun ja Wallininkadun välille yksisuuntaiset pyörätiet. Rakennustyössä uusitaan lisäksi vesijohto, venttiilit ja paloposti.

Työt tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe alkaa 4. huhtikuuta ja sen yhteydessä tehdään vesihuoltoa Sturenkadulla. Ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua toukokuun loppuun mennessä, minkä jälkeen käynnistyy muu rakentaminen alueella.

Ensimmäisessä vaiheessa urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.

Jalankulku ja pyöräily kiertoreitille, raitioliikenne katkolle kesäkuussa

Työn ensimmäisessä vaiheessa Sturenkadun oikeanpuoleinen ajokaista länteen suljetaan maanantaista 4.4. alkaen Helsinginkadun risteyksessä.

Jalankulku ja pyöräily ohjataan kiertämään kaivanto suojateitä pitkin Helsinginkadun kautta. Järjestelyt kestävät ensimmäisen vaiheen ajan eli toukokuun lopulle.

Myöhemmässä vaiheessa liikennejärjestelyt muuttuvat sekä laajenevat ja vaikuttavat muun muassa raitioliikenteeseen. Raitiolinja 8 ei liikennöi välillä 13.6.–14.8.2022. Raitiolinjaa korvaa bussilinja 8X..

Raitioliikenteen katko sekä ratatyöt yhdistyvät Kasin katutöiden Helsinginkadun urakan kanssa.

Lisätiedot:

HSL:n tiedote raitioliikenteen kesän poikkeuksista