Kartta työalueesta.

Laakson yhteissairaalan putkityömaa laajentunut Nordenskiöldinkadulle

Päivitys 4.8. klo 14:55  Nordenskiöldinkatu kapenee liikennekaupungin kohdalla yksikaistaiseksi molempiin suuntiin. Muutos tehdään torstain ja perjantain välisenä yönä 4.-5.8.

Autoliikenne kulkee yhdellä kaistalla molempiin suuntiin mahdollisimman lyhyen ajan. Elokuun aikana kadulla tehdään yötöitä.

Väliaikaiset liikennejärjestelyt on selkeästi opastettu, ja liikenne kulkee yksikaistaisella osuudella turvallisuussyistä hieman normaalia hitaammin (30 km/h).

Työmaalla rakennetaan parhaillaan vesiputkia ja muuta kunnallistekniikkaa uusia sairaalarakennuksia varten. Uudet putket joudutaan vetämään Nordenskiöldinkadun ali yöaikaan, jolloin raitiovaunut eivät kulje.

Lisätietoja työvaiheesta hankkeen nettisivuilla.

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen. Rakennushanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi. Rakennustöiden valmistumisen jälkeen Laakson sairaala tarjoaa hoitoa psykiatrisiin ja fyysisiin eli somaattisiin sairauksiin.

Laakson nykyinen sairaala-alue ja sen kulkuyhteydet muuttuvat täysin. Alueelle tulee kolme uutta sairaalarakennusta. Kolme säilyvää sairaalarakennusta peruskorjataan.

Sairaalaan tulee tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Lähikaduilla liikenne ei lisäänny, sillä sairaala-alueen pääajoyhteys rakennetaan maan alle Auroran sairaalan liittymän kautta. Uuden päärakennuksen alle tulee 550-paikkainen pysäköintilaitos ja huoltotiloja.

Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.

Seuraa Laakson yhteissairaalan työmaan kuulumisia hankkeen Facebook-sivulla.