Havainnekuvassa näkyy uusi suunniteltu teräsristikkoinen silta, joka ylittää Länsisatamankadun. Kadulla kulkee autoja, pyöräilijöitä ja jalankulkijoita. Kuvassa näkyy myös katupuita.

Länsisatamankadun ylikulkusillan valmistavat työt alkavat toukokuussa

Jätkäsaaren Länsisatamankadun urakka alkaa tukimuurin rakentamisella Länsisatamankadun eteläpuolelle toukokuun puolen välin tienoilla. Sillan teräsristikko asennetaan paikoilleen heinäkuussa 2023.

Samalla viimeistellään esirakennetun Länsisatamankadun pinnat eli kiveykset ja asfaltti Atlantinkadun ja sillan välisellä osuudella. Länsisatamankadun vaerrelle istutetaan myös uusia katupuita.  Uusia katupuita istutetaan 29 kpl ja ne ovat lajeiltaan metsävaahteroita ja amerikanjalopähkinöitä.

Jalankulun ja pyöräilyn ylikulkusilta yhdistää Hyväntoivonpuiston pohjois- ja eteläosat. Silta parantaa alueen liikenneturvallisuutta. Tällä hetkellä asukkaat ylittävät Länsisatamankadun suojatietä käyttäen.

Kartta uuden sillan sijainnista.

Kartta ylikulkusillan sijainnista / Helsingin kaupunki

Länsisatamankadun ylikulkusilta asennetaan paikoilleen heinäkuussa 2023 ja silta on asukkaiden käytettävissä loppuvuonna 2023. Ylikulkusillan asennus paikoilleen aiheuttaa väliaikaisia muutoksia joukkoliikenteeseen heinäkuussa 2023.

Urakan alussa tehdään noin kuukauden ajan porapaalutustöitä, joista aiheutuu melua. Työt tehdään arkisin klo 7-18. Tällä tietoa porapaalutuksia tehdään myös syksyllä noin viikon ajan.

Urakoitsijana toimii VM Suomalainen Oy.

Kuva: Havainnekuva uudesta sillasta Länsisatamankadun yli. Sillan suunnitellut Ponvia ja Hyväntoivonpuiston eteläosan suunnitellut Ramboll. Havainnekuvan tekijä: Ramboll.