Mies ja nainen pyöräilee hymysuin.

Pyöräilyviikko levittää pyöräilyn ilosanomaa: hyötyliikuntaa työmatkalla, turvallista liikennettä ja pyörämatkailua

Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikko levittää pyöräilyn ilosanomaa monipuolisten tapahtumien ja tempausten merkeissä 6.–15.5.2022. Viikon aikana ravitaan työmatkapyöräilijöitä aamupaloilla, katsastetaan kulkupelien ajokunto ja peräänkuulutetaan turvallisia pyöräilyolosuhteita koko perheen tarpeisiin. Loppuviikosta suunnitellaan yhdessä tulevia kesän pyörämatkareissuja. Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan!

Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Osallistuaksesi et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä. Ohjelmaa on lisäksi tarjolla myös virtuaalisesti verkossa. Koko ohjelma löytyy hepo.fi/pyorailyviikko/ -verkkosivulla.

Pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikon avajaistapahtuma lauantaina 7.5. Helsingin Kansalaistorilla on paljon odotettu ja rento kaikkien pyöräilystä kiinnostuneiden ihmisten kokoontuminen Trash Hero DJ:den tahdittamana. Iloisen tunnelman lisäksi tarjolla on myös esimerkiksi ilmainen pyöräkatsastuspalvelu ja tietoa pyöräilijöiden liikennesäännöistä. Avajaiset huipentuvat kaiken ikäisille turvallisia pyöräilyolosuhteita peräänkuuluttavaan Kidical mass -pyöräparaatiin ja Maestro Ruscello e Gruppo Velocitan konserttiin pyöräpiknikin yhteydessä.

Arkiviikon aikana Helsingin seudun pyöräilijät ry yhteistyökumppaneineen ravitsee työmatkapyöräilijöitä aamupaloilla niin Helsingissä, Espoossa kuin Vantaalla. Aamupalatapahtumien ohella tarjolla on monenlaista muutakin ohjelmaa koko perheen pyöräretkestä pyörämatkailutietoiskuihin, lähimatkailusuunnistukseen ja somehaasteisiin. Vaikka ohjelma keskittyy levittämään pyöräilyn monipuolisuutta ja ilosanomaa, ei vakavimpiakaan aiheita ole unohdettu.

– Pyöräilyviikon tapahtumissa saat tietää, miten pyöräilykultuurimme kehittyy ja kaupunkejamme kehitetään pyöräilymyönteisemmiksi. Pyörällä liikkuminen on koko ajan houkuttelevampaa, kertoo Helsingin seudun pyöräilijöiden toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

Niin pääkaupunkiseudun kaupunkien kuin Pyöräilyviikko-tapahtumankin tavoitteena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään ja lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien ja Helsingin seudun liikenteen sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset.

Kaikissa Pyöräilyviikon -tapahtumissa voi osallistua Helsingin seudun pyöräilijöiden jäsenhankintakampanjaan, jossa 22.9.2022 mennessä jäseneksi liittyvien kesken arvotaan  kaksi Helkaman sähköavusteista polkupyörää (arvo jopa 3 199 €). Arvonta järjestetään 26.9.2022.


Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin

Koko ohjelma löytyy hepo.fi/pyorailyviikko/ -verkkosivulla sekä Hepon Facebook-tapahtumissa. 

Lauantai 7.5. 
Pyöräilyviikon avajaiset & Kidical mass

Hepo yhteistyökumppaneineen järjestää pyöräilyviikon avajaiset Helsingin Kansalaistorilla lauantaina 7. toukokuuta kello 12–17. 

Sunnuntai 8.5. 
Koko perheen pyöräretki

Äitienpäivän kunniaksi sunnuntaina 8. toukokuuta järjestetään koko perheen pyöräretki, kun Helsingin Kansalaistorilta käynnistyvällä pyöräretkellä seikkaillaan koko perheen voimin. Retki alkaa Kansalaistorilta kello 10.30. Retken kokonaispituus on noin 25 kilometriä ja kesto noin 3 tuntia. Vauhti on rauhallinen, jotta kaikki pysyvät mukana.

Tiistai 10.5., keskiviikko 11.5., torstai 12.5.
Aamupalaa pyöräilijöille & lähimatkailusuunnistus

Huippusuosittu aamupalaa pyöräilijöille -tapahtuma palaa Pyöräilyviikon ohjelmaan parin vuoden tauon jälkeen! Tiistaista torstaihin Hepon vapaaehtoiset jalkautuvat jakamaan aamupalaa pyöräilijöille Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Tiistain 10.5. aamupalatarjoilu järjestetään Helsingissä Baanalla, Porkkalankadun sillan alla. Keskiviikkona 11.5. nälkäisiä ja kahvinjanoisia palvellaan puolestaan Espoon Keilalahdessa Laguunin luona, ja torstaina 12.5. Vantaalla Tikkurilan Maalitorilla. Aamupalaa ja -kahvia on tarjolla kunakin päivänä kello 7:stä 9:ään.

Torstaina 12.5. julkaistaan myös Pyöräilyviikon lähimatkailusuunnistus. Lähimatkailusuunnistus on kaupunkiseikkailuun inspiroiva pyöräilytapahtuma pääkaupunkiseudulla.

Perjantai 13.5. 
#kuormahaaste

Pyörällä kauppaan -päivää vietetään pääkaupunkiseudulla somehaasteen parissa. Haaste kutsuu kaupunkilaisia jakamaan kuvia pyörällä kuljettamistaan kuormista ja tekemistään matkoista.! Jaa kuva somessa tunnisteella #kuormahaaste. 

Lauantai 14.5.
Pyörämatkailupäivä

Pyörämatkailupäivänä pyörämatkailun konkarit kertovat kokemuksensa ja vinkkinsä pyörämatkailusta – suuntautui se sitten lähiympäristöön tai kauemmas. Haastattelut ovat katsottavissa livenä ja toki myöhemminkin Hepon Facebook-sivuilla.