Piirroskuva leikkipuistosta.

Roihuvuoren Tuhkimonpuistoa suunnitellaan asukastilaisuudessa maanantaina

Roihuvuoressa sijaitseva leikkipaikka Tuhkimo kunnostetaan ensi vuoden aikana. Paikallisille tärkeä keidas tunnetaan myös Tuhkimonpuistona ja ehdotus sen kunnostamisesta on tullut alueen asukkailta. Puiston suunnittelu on alkanut ja asukkaita toivotaan mukaan ideoimaan ja keskustelemaan 13. kesäkuuta järjestettävään asukastilaisuuteen. 

Asukastilaisuus järjestetään puistossa maanantaina 13. kesäkuuta klo 17-19. Sadesäällä tilaisuus pidetään Tuhkimonpuistossa sijaitsevassa asukastalossa. Lämpimästi tervetuloa! 

Tilaisuudessa kerrotaan lyhyesti ehdotuksen taustasta, asukkaiden osallistumisesta ja Tuhkimonpuiston kunnostuksen aikataulusta. Puistosuunnitelmasta esitellään kaksi eri vaihtoehtoa, jotka molemmat ovat alustavia hahmotelmia. Sen jälkeen käydään kävelyllä puistossa ja pohditaan esimerkiksi leikkivälineiden, kasvillisuuden ja valaistuksen sijoittamista alueelle. Tilaisuudessa voi myös esittää suunnittelijoille toiveita ja kysymyksiä puiston kunnostuksesta.  

Puiston kunnostus sai suuren kannatuksen   

Asukkaat jättivät ehdotuksen puiston kunnostamisesta OmaStadin, eli osallistuvan budjetoinnin, yhteydessä syksyllä 2020. Idean takana olivat Porolahden peruskoulun oppilaat, Roihuvuori-Seura sekä aktiiviset roihuvuorelaiset asukkaat. Sen jälkeen ehdotus on jalostunut kaupungin ja asukkaiden yhteiskehittämisen tuloksena. OmaStadi-äänestyksessä ehdotus sai 1 477 ääntä, joka oli eniten koko kaakkoisessa suurpiirissä.  

Kaupunki laatii Tuhkimonpuistolle puistosuunnitelman, jota muokataan asukkaiden kanssa käydyn keskustelun pohjalta. Puistosuunnitelma etenee kaupunkiympäristölautakuntaan päätettäväksi loppuvuonna 2022 ja alustavien arvioiden mukaan kunnostustyöt puistossa alkavat kesällä 2023.  

Tuhkimonpuiston kunnostamisen vaiheita voi seurata OmaStadi –sivuilla osoitteessa https://omastadi.hel.fi/. Sivulla voi myös kommentoida ja esittää kysymyksiä hankkeesta.  

OmaStadi on helsinkiläisiä varten 

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset. Kaakkoisella alueella toteutetaan muun muassa talviuintipaikka ja grillipaikat Laajasaloon, sekä uudet kyltit Vanhankaupunginlahden luonnossuojelualueelle. Paljon ääniä saanut ehdotus asukasveneestä on jo saatu Herttoniemeen.  

Asukastilaisuus 13.6.2022 klo 17-19 Tuhkimonpuiston leikkipaikalla

Tapahtuman tiedot facebookissa 

Tuhkimonpuiston kunnostaminen OmaStadi –sivulla 

Demokratian opettelua parhaimmillaan – ehdotus Tuhkimopuiston kunnostamisesta muuttuu todeksi (hel.fi)