Terassikauden aloitus siirtyy koronarajoitusten vuoksi Helsingissä.

Terassikauden aloitus siirtyy koronarajoitusten vuoksi

Helsingin kaupunki on linjannut, että terassikauden aloitusta siirretään, koska ravintoloiden terassien tulee lain mukaan pysyä suljettuna 18.4.2021 asti niillä alueilla, joilla se koronatilanteen vuoksi on välttämätöntä. Terassikausi alkaa vasta siitä päivästä lähtien, kun laki taas sallii terassien auki pitämisen Helsingissä.

Helsingin yleisillä alueilla olevien terassien ja parklet-terassien kesäkauden oli tarkoitus alkaa 1.4.2021. Eduskunta on hyväksynyt 28.3.2021 väliaikaisen lakimuutoksen, jolla nykyistä ravintoloiden sisä- ja ulkotiloja koskevaa sulkua jatketaan koronatilanteen vuoksi 18.4.2021 asti tietyillä alueilla, kuten Helsingissä. Lakimuutoksen vuoksi kaupunkiympäristön toimialan terasseille ja parklet-terasseille vuokraamia katualueita ja muita yleisiä alueita ei voida käyttää terasseina. Helsingin kaupunki on linjannut, että terassikausi alkaa vasta sen jälkeen, kun majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikainen muutos ei ole enää voimassa tai se ei koske enää Helsinkiä.

Päätös koskee kaikkia kattamattomia terasseja ja parklet-terasseja eli terassikäyttöön vuokrattuja pysäköintiruutuja. Tällaisia vuokrakohteita on Helsingissä yhteensä noin 360.

Terassivuokralaisten ei tarvitse olla yhteydessä kaupunkiin, vaan terassikausi lyhennetään automaattisesti. Helsingin kaupunki ei peri kattamattomien terassien vuokralaisilta vuokraa siltä ajalta, kun ravitsemisliikkeiden ulkotilojen on oltava lain mukaan kiinni. Vuokraa aletaan veloittaa vasta siitä päivästä lähtien, kun laki taas sallii terassien auki pitämisen. Vuokralaisten ei tarvitse purkaa terassialueiden rakenteita siksi ajaksi, kun terasseja ei voi käyttää. Alue tulee kuitenkin pitää siistinä, ja kalusteet tulee siirtää pois tai kasata siististi pois käytöstä.

Kuva: Johanna Joutsiniemi

Yhteystiedot:

Tarvittaessa saat yhteyden tarkastajiin (pdf) puhelimitse arkisin klo 10.00–11.30 tai sähköpostitse ulkoilma@hel.fi.

Helsinki – Ajankohtaista
koronaviruksesta -sivusto