Itä uudistuu – Mellunkylän, Vartiokylän ja Vuosaaren ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä Uutta Itä-Helsinkiä -tilaisuudessa 11. toukokuuta

Mellunkylässä, Vartiokylässä ja Vuosaaressa on käynnissä lukuisia kaavoitus-, liikenne- ja rakennushankkeita. Tule kuuntelemaan 11. toukokuuta 2022 kello 17–20 verkkotilaisuuteen, mitä uutta on suunnitteilla itäiseen Helsinkiin.

Itä-Helsinkiin rakentuu entistä viihtyisämpää kaupunkiympäristöä uusien suunnittelu- ja rakennushankkeiden myötä. Samalla myös alueen kadut ja puistot kohenevat. Kaupungin asiantuntijat kertovat Mellunkylän, Vartiokylän ja Vuosaaren ajankohtaisista suunnitelmista ja hankkeista verkkoasukastilaisuudessa keskiviikkona 11.5. kello 17 alkaen.

Tapahtuma alkaa yhteiskatsauksella Itä-Helsingin kaupunkisuunnitteluun ja liikenteeseen. Tämän jälkeen syvennytään ajankohtaisiin hankkeisiin Mellunkylän alueella. Vartiokylän asioista kuulet tauon jälkeen, ja illan lopuksi syvennytään Vuosaaren suunnitelmiin.

Koko kattaus täynnä kiinnostavaa ohjelmaa

Illan aikana kuulet muun muassa katsaukset alueiden kaavoitustilanteesta sekä liikenne- ja katusuunnittelusta. Saat tietoa esimerkiksi Kontulan ostarin ja pelastusaseman risteysalueen suunnitelmista sekä itäisen bulevardikaupungin itäosan suunnitteluperiaatteista. Tulevaisuudessa Itäväylä voisi olla bulevardikatu ja sen ympäristö nykyistä tiiviimpää asuin-, virkistys- ja työpaikka-aluetta.

Lisäksi pääset tutustumaan ajankohtaisiin kaavahankkeisiin, joihin asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa jättämällä mielipiteensä. Illan aikana nähtävillä on esimerkiksi Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennus. Jatkossa keskukseen keskitetään Myllypuron, Vartiokylän, Mellunkylän ja Östersundomin alueiden terveys- ja hyvinvointikeskuspalvelut. Palveluja parannetaan, ja niistä tehdään entistä paremmin asiakkaalle sopivia. Tilaisuudessa kuulet tiiviin esityksen tulevista palveluista.

Muita nähtävillä olevia hankkeita ovat muun muassa Vuotalon itäpuolelle suunniteltu kulttuurikortteli, Vuosaaren pelastusaseman asemakaavamuutos sekä Länsimäentien eteläosan asemakaavamuutos, jossa alueelle suunnitellaan kerrostalokortteleita 2 000 uudelle asukkaalle. Kaikki nähtävillä oleva aineisto löytyy kaupungin verkkosivuilta hel.fi/suunnitelmat.

Verkkotapahtumaan voit osallistua sinulle parhaiten sopivasta paikasta

Koska asukastilaisuus järjestetään verkossa, voit osallistua siihen sinulle parhaiten sopivasta paikasta. Mukaan voit tulla valintasi mukaan koko illan ajaksi tai vain hetkeksi. Illan aikana sinulla on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia ja esittää kysymyksiä tilaisuuden aiheista chatissa. Kaupungin asiantuntijat pyrkivät vastaamaan mahdollisimman moneen illan aikana esitettyyn kysymykseen.

Itähelsinkiläiset ovat voineet osallistua illan kulkuun jo etukäteen esittämällä kysymyksiään ja aihetoiveitaan Kerrokantasi-palvelussa. Asiantuntijat ottavat esityksissään huomioon ennakkoon esitetyt kommentit ja kysymykset.

Illasta tehdään tallenne, joka on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Tallenne tekstitetään saavutettavaksi. Illan tarkka ohjelma, liittymislinkki sekä osallistumisohjeet: hel.fi/asukastilaisuudet. Linjoille voi tulla varttia ennen tilaisuuden alkua eli kello 16.45 alkaen. Verkkotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.