Vuoden viimeisessä asukastilaisuudessa 13.12. suunnataan kohti tulevaisuuden Pohjois-Helsinkiä

Tule kuuntelemaan 13. joulukuuta klo 17–19, mitä uutta on suunnitteilla pohjoiseen Helsinkiin. Kaupunki on järjestänyt Uutta Helsinkiä -asukastilaisuuksia verkossa puolentoista vuoden ajan, ja vuoden viimeisessä tilaisuudessa katseet kääntyvät kohti huomisen Pohjois-Helsinkiä. Suositut asukasillat jatkuvat myös ensi vuonna.

Pohjoiseen Helsinkiin on tulossa entistä viihtyisämpää kaupunkiympäristöä uusien suunnittelu- ja rakennushankkeiden myötä. Samalla myös alueen kadut ja puistot kohenevat.

Kaupungin asiantuntijat kertovat Oulunkylän, Maunulan, Pakilan ja Tuomarinkylän ajankohtaisista suunnitelmista ja hankkeista verkkoasukastilaisuudessa maanantaina 13. joulukuuta kello 17 alkaen.

Kattauksen täydeltä kiinnostavaa ohjelmaa

Illan aikana saat tietoa muun muassa Raide-Jokerin rakentamisen kuulumisista, Paturintien jalankulun parantamisesta sekä taloyhtiöille tarjottavasta energiaremonttineuvonnasta.

Tilaisuudessa esitellään useita alueen ajankohtaisia hankkeita, joihin asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa jättämällä mielipiteensä. Paraikaa nähtävillä olevia hankkeita ovat Oulunkyläntien ympäristöön suunnitellut puukerrostalot ja 500 oppilaan peruskoulu sekä Torivoudintie 1:n ja Kuusmiehentie 2:n asemakaavamuutokset, joissa alueille suunnitellaan uusia asuntoja.

Lisäksi tilaisuuden aikana esillä ovat Länsi-Pakilan suunnitteluperiaatteet, joissa on määritelty alueen tiivistämisen ja täydennysrakentamisen mahdollisuuksia ja reunaehtoja. Länsi-Pakilan suunnitteluperiaatteet ovat nähtävillä ja kommentoitavissa 6. joulukuuta alkaen. Kaikki nähtävillä oleva aineisto löytyy kaupungin verkkosivuilta www.hel.fi/suunnitelmat.

Pohjoishelsinkiläiset ovat myös voineet vaikuttaa asuinalueensa kehitykseen OmaStadi-äänestyksessä. Illan aikana kerrotaan, mitä uutta alueelle on tulossa yli 450 000 euron budjetin voimin.

Asukasilta siellä missä sinäkin – kuuntele koko ilta tai nappaa ohjelmasta kiinnostavimmat palat

Koska asukastilaisuus järjestetään verkossa, voit osallistua siihen lokoisasti kotisohvalta tai sinulle parhaiten sopivasta paikasta. Mahdollista on tulla mukaan koko illan ajaksi tai vain hetkeksi. Illan aikana voit kommentoida suunnitelmia ja esittää kysymyksiä tilaisuuden aiheista. Keskustelussa esitettyihin kysymyksiin vastataan mahdollisuuksien mukaan.

Alueen asukkaat ovat voineet osallistua illan kulkuun jo ennakkoon esittämällä kysymyksiään ja aihetoiveitaan etukäteen Kerrokantasi-palvelussa. Asiantuntijat pyrkivät ottamaan esityksissään huomioon ennakkoon esitetyt kommentit ja kysymykset.

Illasta tehdään tallenne, joka on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Tallenne tekstitetään saavutettavaksi. Illan tarkka ohjelma, liittymislinkki sekä osallistumisohjeet: hel.fi/asukastilaisuudet.

Ensi vuoden ensimmäinen Uutta Helsinkiä -ilta järjestetään 2. helmikuuta 2022, jolloin esittelyssä ovat Koillis-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat.

Kuva: Raide-Jokeri